Hírek

Újabb csillag születhet – Teen Spirit előzetes

Jövő tavasszal kerül mozikba a Teen Spirit, amelyben Elle Fanning érik popsztárrá.

Kisebbfajta hulláma van az énekesnővé válásról szóló filmeknek: a Csillag születik és a Vox Lux (de távolról a Kaliforniai álom is rokon) után itt a Teen Spirit, amelyben Elle Fanning járja végig a rögös utat. Az eddig színészként (sem túlságosan) ismert Max Minghella, Anthony Minghella fia első rendezése szeptemberben mutatkozott be Torontóban, ahol kedvező kritikákat kapott. A filmben Elle Fanning Violetet, a visszahúzódó tinédzsert alakítja, aki számára egy tehetségkutató jelenti a kiutat unalmas kisvárosi életéből. A siker azonban válaszutak elé is állítja őt.

A zenés drámában Fanning maga énekli a dalokat, amelyek között Robyn, Ellie Goulding, Ariana Grande, Katy Perry, Tegan & Sara, Jack Antonoff, Carly Rae Jepsen, Annie Lennox, Grimes és Sigrid slágerei is helyet kapnak. A film mellékszerepeit Rebecca Hall és Zlatko Buric alakítják. A Teen Spirit már a harmadik indie film az I Think We’re Alone Now és a Galveston után, amelyikben Fanning idén felbukkant.

A Teen Spirit 2019 áprilisától látható az amerikai mozikban, magyar bemutatóról egyelőre nem tudni.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya