Hírek

Újabb előzetes Park Chan-wook BBC-minisorozatához

John le Carré The Little Drummer Girl című regényéből készített minisorozatot a BBC és az AMC. Koreai sztárrendező és parádés szereposztás plusz egy előzetes.

Az 1983-ban készült The Little Drummer Girl című kémregény az annyi megfilmesítést megélt John le Carré talán egyik legsikeresebb darabja, ami most 6 részes sorozatban kerül képernyőre. A történet főszereplője Martin Kurtz (Michael Shannon), egy izraeli kém, aki az 1970-es évek végén azt a feladatot kapta, hogy megölje Khalilt (Alexander Skarsgård), az arab terroristát, aki Európa-szerte zsidó célpontokat bombáz, különösen Németországban. A harmadik főszereplő Charlie, a szélsőbaloldali angol színésznő (Florence Pugh), kettős ügynök.

A sorozat két producere a Cornwell testvérek (Simon és Stephen), akik két évvel ezelőtt ugyanúgy a BBC és az AMC gyártásában készítették el az Éjszakai szolgálat című sorozatot, ami Hugh Laurie-val és Tom Hiddlestone-nal három Golden Globe-díjat nyert. Nem mellesleg a Cornwell testvérek le Carré fiai. Ez a 6 részes minisorozat Park Chan-wook, az Oldboy rendezőjének első tévés munkája.

A regény egyébként Kettős szerepben címmel korábban már megjelent moziban: 1984-ben Klaus Kinski és Diane Keaton játszotta a főszerepet.

A minisorozat a nemrég véget ért Londoni Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be, tévépremierje vasárnap lesz a BBC One műsorán.

Avatar

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, főszerkesztő-helyettes. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya