Hírek

Újabb előzetes Park Chan-wook BBC-minisorozatához

John le Carré The Little Drummer Girl című regényéből készített minisorozatot a BBC és az AMC. Koreai sztárrendező és parádés szereposztás plusz egy előzetes.

Az 1983-ban készült The Little Drummer Girl című kémregény az annyi megfilmesítést megélt John le Carré talán egyik legsikeresebb darabja, ami most 6 részes sorozatban kerül képernyőre. A történet főszereplője Martin Kurtz (Michael Shannon), egy izraeli kém, aki az 1970-es évek végén azt a feladatot kapta, hogy megölje Khalilt (Alexander Skarsgård), az arab terroristát, aki Európa-szerte zsidó célpontokat bombáz, különösen Németországban. A harmadik főszereplő Charlie, a szélsőbaloldali angol színésznő (Florence Pugh), kettős ügynök.

A sorozat két producere a Cornwell testvérek (Simon és Stephen), akik két évvel ezelőtt ugyanúgy a BBC és az AMC gyártásában készítették el az Éjszakai szolgálat című sorozatot, ami Hugh Laurie-val és Tom Hiddlestone-nal három Golden Globe-díjat nyert. Nem mellesleg a Cornwell testvérek le Carré fiai. Ez a 6 részes minisorozat Park Chan-wook, az Oldboy rendezőjének első tévés munkája.

A regény egyébként Kettős szerepben címmel korábban már megjelent moziban: 1984-ben Klaus Kinski és Diane Keaton játszotta a főszerepet.

A minisorozat a nemrég véget ért Londoni Nemzetközi Filmfesztiválon mutatkozott be, tévépremierje vasárnap lesz a BBC One műsorán.

Sergő Z. András

Sergő Z. András a Filmtekercs.hu alapítója és 2022-ben bekövetkezett haláláig felelős szerkesztője volt. Aktívan követte Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film eseményeit. Érdeklődési körébe tartoztak a dokuk, a kamaradarabok, a sport- és a valláspolitika.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com