Hírek

Újabb fantasy-sorozatot készítenek a Trónok harca alkotói

Richard Powers író Pulitzer-díjas Égig érő történet (The Overstory) című könyvét a Netflix adaptálja.

Az elmúlt évek egy nagy environmental fantasy alkotását, az Égig érő történet (The Overstory) című regényt sorozatosítja a Netflix – tudta meg a Variety. A sorozat alapját képező könyv, Richard Powers alkotása 2019-ben elnyerte a legjobb fikciós műnek járó Pulitzer-díjat.

A sorozat fejlesztői pedig nem mások, mint David Benioff és D.B. Weiss, a Trónok harca sorozat megalkotói. A pilot epizód történetét Richard Robbins írja, aki korábban a 12 Monkeys sorozat írója volt.

Hugh Jackmann is szerepel az alkotók között mint executive producer. A könyv írója, Powers társ-executive produceri szerepet kapott.

Az Égig érő történet egy

olyan világról szól, amely a mienk mellett létezik, hatalmas és a mienkkel összefonódó, erőben gazdag és innovatív, és csaknem láthatatlan számunkra – a fákéról.

A könyv főszereplőinek sorsa rendre egybefonódik egy-egy fáéval és a fák világának kibontakozó katasztrófájával.

Benioff és Weiss 2019-ben kötöttek szerződést a Netflixszel, és a megállapodás hatálya alatt már most fejlesztik a The Three-Body Problem című sci-fi sorozatot Cixin Liu sikertrilógiája alapján, egyebek mellett.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com