Hírek

Újabb fellegek a Borderlands felett: a The Last of Us társalkotója kivonul Eli Roth filmjéből

A videójáték adaptáció, mely mintha csak ugyanazon a küldetésen lenne, mint szereplői.


Nagy a kavarodás a Borderlands-film háza táján. Miután öt évig küzdöttek, hogy végre rendezőt találjanak, 2020-ban végre sikerült bejelenteni, hogy az elhagyatott bolygót hátteréül választó videójáték adaptációját Eli Roth fogja dirigálni Craig Mazin forgatókönyvéből. Mazin manapság az HBO által készített The Last of Us című sorozat által lehet sokaknak ismerős, de neve alatt egyszerre fér meg a kiemelkedő Csernobil minisorozat, és a Másnaposok 2. forgatókönyve is.

Már az is aggasztó volt az előkészületekre nézve, hogy kénytelenek voltak bejelenteni, hogy az esetleges újraforgatásokhoz a Deadpoolt jegyző Tim Millert kérték fel, ugyanis Roth nem ér rá ezzel is foglalkozni, tekintve hogy új slasherjét, a Thanksgivinget forgatja. Ezek után az már csak keserű hab a tortán, hogy az egyébként is 10 forgatókönyvíróval dolgozó projektet a legnagyobb név készül otthagyni. A bonyodalmat legfőképp az okozza, hogy a mozi már az utómunkálatoknál tart, így igen nagy fejtörést okoz, hogyan húzzák ki a Mazin által írt részeket, és forgassák újra a releváns jeleneteket Tim Millerrel, hogy a film mégiscsak koherens egészet alkosson.

Az egyébként rendkívül népszerű játékból készülő adaptációban igen nagy sztáreső várható, hiszen többek között olyan nevek csatlakoztak a szereplőgárdához, mint Jamie Lee Curtis, Cate Blanchet, Jack Black vagy Kevin Hart.

Már két éve, hogy bármit is hallottunk a Borderlands felől, és most Mazin távozásával az is valószínűtlenné vált, hogy az eredeti forgatókönyvvel készül majd el a mozi. Nem túl jó előjel persze az sem, hogy egyre több író jön-megy a projektben, némileg félő, hogy sok bába között elvész a gyerek.

A Borderlandsnak jelenleg nincs várható megjelenési dátuma.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com