Hírek

Újabb filmadaptáció készül Harisnyás Pippi kalandjaiból

Újabb játékfilmet forgatnak Astrid Lindgren világhírű gyerekregényéből, a Harisnyás Pippiből, ezúttal a Paddington alkotóinak közreműködésével.

A vörös copfos, szeplős, felemás harisnyás, racionális észjárású, jókedvű szupererős kislány története először 1945-ben jelent meg. Astrid Lindgren svéd szerző regényét azóta 77 nyelvre fordították le, és több mint 65 millió példány fogyott belőle világszerte. A könyv és folytatásai pedig számos tévéfilmet és filmadaptációt inspiráltak.

A kis vörös hajú főhős már külsejével is megtagadja egy illemkódex által felállított elvárásokat, amire viselkedésével még rá is tesz egy jó nagy lapáttal. A történet kezdetén Harisnyás Pippi apjával, egy hajóskapitánnyal járja a világot, aki azonban egy viharban eltűnik. A kislány ezért egy csendes kisvárosban álló házba költözik, hogy aztán kalandjaival felforgassa környezete nyugalmát.

A regényt 1969-ben filmesítették meg először.  Legutóbb pedig 1998-ban készült animációs sorozat a vörös hajú kislány főszereplésével.

A legújabb változat a StudioCanal és David Heyman brit producer Heyday Films nevű produkciós vállalatának közreműködésével készül. A vállalat neve többek a között a Harry Potter-sorozat, a Paddington és a Paddington 2. lévén vált ismertté.

A legújabb Pippi-film elkészítését az Astrid Lindgren Company is támogatja. Nils Nyman, Lindgren unokája, az Astrid Lindgren Filmvállalat igazgatója egy nyilatkozatában elmondta, hogy Heyman és StudioCanal elegendő garancia arra, hogy egy olyan film készülhet, amely visszaadja mindazokat az értékeket, amiket a Harisnyás Pippi közvetített.

Magyarországon először 1972-ben adták ki a regényt Árkos Antal fordításában és Zsoldos Vera, majd 1993-ban Dezső Andrea illusztrációival kiegészítve.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com