Hírek

Újabb főszereplő tér vissza a Sikoly 5. részébe

David Arquette után egykori felesége, Courteney Cox is látható lesz a Sikoly ötödik fejezetében a riporternő, Gale Weathers szerepében.

Újabb klasszikus szereplővel gazdagodott a Sikoly 5. stábja, mely egyfajta rebootként szolgál a franchise számára. Sajnos az eddigiek rendezője, Wes Craven már nem élhette meg az új filmet, de Kevin Williamson forgatókönyvíró sem tart a projekttel. A filmet Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezőpárosa készíti, akik legutóbb az Aki bújt című horrorkomédiát hozták tető alá. Az alkotók minden bizonnyal értenek, hogyan keverjék a szatirikus elemeket a borzongató vagy egyenesen undorító jelenetekkel – erre szüksége is lesz az új Sikoly-epizódnak.

Courteney Cox eddig is oszlopos tagja volt a korábbi részek stábjának.

A törtető és sokszor arrogáns Gale Weathers képében olyan hőst teremtett, akit a nézők először ellenszenvesnek vélhettek, később azonban vadul szurkolhattak neki, hogy túlélje az aktuális szellemálarcos gyilkos ámokfutásait.

A Sikoly minden részben kiforgatja a horrorfilmek szabályait, a 2011-ben bemutatott negyedik epizóddal pedig a remake-ek és feldolgozások mániájából csinált viccet. Most a rebootok (újraindítások) következhetnek. Egyelőre a Dewey seriffet alakító David Arquette és Courteney Cox már benne van a buliban – már csak a főszereplőt, Sidney Prescottot alakító Neve Campbellre van szükség, hogy az ismert hármas összeálljon. Kérdés, az eredeti szereplők visszahozatalával hogy vehetnénk ezt folytatás helyett újrakezdésnek?

A film várhatóan 2021-ben érkezik, tíz évvel a legutóbbi 4. rész után.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com