Hírek

Újabb főszereplő tér vissza a Sikoly 5. részébe

David Arquette után egykori felesége, Courteney Cox is látható lesz a Sikoly ötödik fejezetében a riporternő, Gale Weathers szerepében.

Újabb klasszikus szereplővel gazdagodott a Sikoly 5. stábja, mely egyfajta rebootként szolgál a franchise számára. Sajnos az eddigiek rendezője, Wes Craven már nem élhette meg az új filmet, de Kevin Williamson forgatókönyvíró sem tart a projekttel. A filmet Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett rendezőpárosa készíti, akik legutóbb az Aki bújt című horrorkomédiát hozták tető alá. Az alkotók minden bizonnyal értenek, hogyan keverjék a szatirikus elemeket a borzongató vagy egyenesen undorító jelenetekkel – erre szüksége is lesz az új Sikoly-epizódnak.

Courteney Cox eddig is oszlopos tagja volt a korábbi részek stábjának.

A törtető és sokszor arrogáns Gale Weathers képében olyan hőst teremtett, akit a nézők először ellenszenvesnek vélhettek, később azonban vadul szurkolhattak neki, hogy túlélje az aktuális szellemálarcos gyilkos ámokfutásait.

A Sikoly minden részben kiforgatja a horrorfilmek szabályait, a 2011-ben bemutatott negyedik epizóddal pedig a remake-ek és feldolgozások mániájából csinált viccet. Most a rebootok (újraindítások) következhetnek. Egyelőre a Dewey seriffet alakító David Arquette és Courteney Cox már benne van a buliban – már csak a főszereplőt, Sidney Prescottot alakító Neve Campbellre van szükség, hogy az ismert hármas összeálljon. Kérdés, az eredeti szereplők visszahozatalával hogy vehetnénk ezt folytatás helyett újrakezdésnek?

A film várhatóan 2021-ben érkezik, tíz évvel a legutóbbi 4. rész után.

Avatar

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya