Hírek

Újabb háborús filmet rendez Mel Gibson – Jön a Destroyer

Ismét kamera mögé ül Mel Gibson. A színész-rendező A fegyvertelen katona hatalmas sikere után pedig újra egy háborús drámát forgat, ezúttal egy John Wukovits regény alapján – írja a Hollywood Reporter.

Sokan nagy rendezői visszatérésnek titulálták Mel Gibson 2016-os háborús filmjét, A fegyvertelen katonát (könyvkritika). A film több Oscar-jelölést is kapott, többek között a Legjobb film és Legjobb rendezés kategóriákban is ott volt a legjobbak között. Nem csoda hát, hogy Gibson marad a terepen és egy újabb II. világháborús drámát készül megrendezni.

A Destroyer egy John Wukovits-adaptáció lesz, amely ezúttal a szárazföldről a vízre invitálja a nézőket. 1945 áprilisában járunk, amikor egy amerikai hajó legénysége hősiesen megvédte magát 22 kamikaze támadástól. Az eredeti alkotás címe Hell From the Heavens: The Epic Story of the USS Laffey and World War II’s Greatest Kamikaze Attack, és a mű igaz történetre épül.

Hogy ezúttal kiket nyer majd meg a projekthez Mel Gibson, azt egyelőre nem tudni. A Destroyert biztos, hogy még idén elkezdik forgatni, de a színész egyéb munkái miatt kérdéses, hogy pontosan mikor is kerül majd a mozikba a kész alkotás. Tavaly a Megjött apuci! 2-ben láthattuk őt, idén pedig két alkotása is már az utómunkálatoknál jár: a The Professor and the Madman és a Dragged Across Concrete.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com