Hírek

Újabb háborús filmet rendez Mel Gibson – Jön a Destroyer

Ismét kamera mögé ül Mel Gibson. A színész-rendező A fegyvertelen katona hatalmas sikere után pedig újra egy háborús drámát forgat, ezúttal egy John Wukovits regény alapján – írja a Hollywood Reporter.

Sokan nagy rendezői visszatérésnek titulálták Mel Gibson 2016-os háborús filmjét, A fegyvertelen katonát (könyvkritika). A film több Oscar-jelölést is kapott, többek között a Legjobb film és Legjobb rendezés kategóriákban is ott volt a legjobbak között. Nem csoda hát, hogy Gibson marad a terepen és egy újabb II. világháborús drámát készül megrendezni.

A Destroyer egy John Wukovits-adaptáció lesz, amely ezúttal a szárazföldről a vízre invitálja a nézőket. 1945 áprilisában járunk, amikor egy amerikai hajó legénysége hősiesen megvédte magát 22 kamikaze támadástól. Az eredeti alkotás címe Hell From the Heavens: The Epic Story of the USS Laffey and World War II’s Greatest Kamikaze Attack, és a mű igaz történetre épül.

Hogy ezúttal kiket nyer majd meg a projekthez Mel Gibson, azt egyelőre nem tudni. A Destroyert biztos, hogy még idén elkezdik forgatni, de a színész egyéb munkái miatt kérdéses, hogy pontosan mikor is kerül majd a mozikba a kész alkotás. Tavaly a Megjött apuci! 2-ben láthattuk őt, idén pedig két alkotása is már az utómunkálatoknál jár: a The Professor and the Madman és a Dragged Across Concrete.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya