Hírek

Újabb három Trónok harca-előzménysorozat készül

Újabb három Trónok harca előzménysorozat készül az HBO csatornánál a George R. R. Martin által megteremtett fantáziavilágra épülve.

Az Trónok harca előzménysorozatok  9 Voyages munkacímen futó egyik projektet a Róma című népszerű sorozat készítője, Bruno Heller jegyzi. A történet középpontjában Lord Corlys Velaryon, más néven a Tengeri kígyó, a Velaryon-ház feje áll. A karakter megjelenik egy már korábban bejelentett Trónok harca spin-offban, a House of the Dragonben is, amelyben Steve Toussaint fogja alakítani.

A második projekt a 10,000 Ships munkacímet viseli és Nymeriának, a harcos királynőnek, a Martell-ház ősének alakja köré épül. Az ő története nagyjából 1000 évvel korábban játszódik, mint az eredeti Trónok harca-sorozat, ami azt jelenti, hogy minden folyamatban lévő előzménysorozatnál korábbra kalauzolja majd el a nézőket Westeros történetében.

A harmadik széria helyszíne Királyvár nyomornegyede, Bolhavég, ahonnan mások mellett Ser Tengerjáró Davos is származik. A három újabb szériával ötre bővül a Trónok harcához kötődő előzménysorozatok száma.

A George R. R. Martin és Ryan Condal által jegyzett House of the Dragon forgatási munkálatai áprilisban kezdődnek Nagy-Britanniában, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Paddy Considine és Matt Smith főszereplésével.

A tervek szerint 2022-ben debütáló széria cselekménye 300 évvel korábban játszódik, mint a Trónok harca és a Targaryen-ház áll a középpontjában.

A már bejelentett másik spin-off Martin A Hét Királyság lovagja című novelláskötete alapján készül. A Tales of Dunk and Egg nagyjából 90 évvel a Trónok harca cselekménye előtt játszódik, Ser Duncan, valamint a fiatal Aegon V Targaryen kalandjait követi nyomon.

Mindezek mellett egy felnőtteknek szánt animációs sorozatot is terveznek a Trónok harca nyomán, ennek cselekményét azonban még nem jelentették be.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.