Hírek

Újból nekifutnak a Hellboy-adaptációnak

Óriásit bukott 2019-ben a Hellboy (más néven Pokolfajzat) feldolgozása, de a Lionsgate nem csügged és még egyszer megpróbálja, hátha sikerül reprodukálni a Guillermo del Toro-filmek minőségét.

Az Oscar-díjas rendező, Guillermo del Toro 2004-ben ültette először nagyvászonra Hellboy karakterét; a film később, 2008-ban folytatást is kapott, azonban közel sem teljesített olyan szinten a pénztáraknál, mint a stúdió szerette volna. Hosszú éveken keresztül próbálkozott a rendező és a sztár, Ron Perlman is, hogy lezárják a trilógiát, azonban mind hiába. 2019-ben David Harbour főszereplésével megérkezett a reboot, amit széleskörű elutasítás fogadott: a korábbi rendkívül igényes fantáziavilágot egy mocskos B-filmes esztétikára cserélte Neil Marshall rendező (The Descent: A barlang), Harbour pokoli szuperhőse pedig egy barlangi troll benyomását keltette.

A mindössze 55,1 millió dolláros nemzetközi összbevétel is biztosította, itt nem lesz folytatás.

A hírek szerint a Millennium Media nem rest még egy alkalommal nekifutni a falnak, és egy újabb rebootot készíteni a Hellboy franchise-ból. Már rendező is tartozik a projekthez Brian Taylor személyében, aki nem idegen a képregényfilmek világában, bár renoméját inkább csorbította a korábbi szuperhősmunkája. Korábbi alkotótársával, Mark Neveldine-nel jegyzik a Crank-filmeket és a Gamer: Játék a végsőkig című akciófilmet, aztán 2011-ben közösen hozták össze A Szellemlovas: A bosszú erejét. Taylor kézjegyei közé tartoznak az őrült akciójelenetek, szokatlan kameramozgások és az R-besorolás is – ezek alapján nagyjából hasonló végeredményt kapunk, mint Neil Marshall esetében.

A Hellboy: The Crooked Man munkacímű projekt során egy új színész alakítja majd a pokolból érkező hőst. A forgatás két hónapon belül kezdődik, a castingról azonban egyelőre semmi hír.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!