Hírek

Újabb hollywoodi figurát vádolnak szexuális zaklatással

Harvey Weinstein leleplezése lavinát indított el, mely nem betemeti, hanem felszínre hozza a régmúlt idők hatalmi alapú szexuális visszaéléseit. Most egy hollywoodi író-rendezőről derültek ki olyan dolgok, melyek biztosan a karrierje végét jelentik.

38 nő vádolta meg James Toback rendezőt, aki olyan filmeket készített, mint a Védtelenül, az Egy fiú, két lány, A nővadász vagy az Ujjak. Ezek a címek már eleve másképp csengenek az állítások ismeretében. Legismertebb munkája talán a Bugsy forgatókönyve, melyért Oscar-díjra is jelölték.

Toback technikája az elmondások szerint a következő volt: bemutatkozott mint hollywoodi rendező, majd említette két filmjét, és ha nem ismerték, átadta névjegykártyáját. Ezek után ígéretet tett, hogy sztárt csinálhat az illetőből, de előbb össze kell ismerkedniük közelről, hiszen fontos a bizalom. A vádak szerint hotelszobákba és meghallgatásokra csábította a hölgyeket, és ha nem közösülés lett a vége, akkor Toback egyedül oldotta meg a dolgot a másik személy jelenlétében.

A rendező tagadta a vádakat.

Állítása szerint ha találkozott is ezekkel a nőkkel, az rövid ideig volt, és amúgy sem volt képes ezekre a tettekre, mert szívgyógyszert szed és cukorbeteg. Ennek ellenére, ha valaki „Toback-ed” volt, az egyet jelentett a szexuálisan zaklatottakkal a hollywoodi körökben. A galaxis őrzői rendezője, James Gunn is nyilatkozta, hogy több embert is eltanácsolt a Tobackkel való közös munkától.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..