Hírek

Újabb iPhone-os filmmel érkezik Steven Soderbergh

Steven Soderbergh visszatér a mobiltelefon mögé: ezúttal a Netflixnek forgatta iPhone 7-tel High Flying Bird című sportdrámáját. A film február 8-án landol az online csatornán.

A kosárlabdázás kulisszái mögé vezető film Soderbergh második mobilos alkotása a 2018-as horrorthriller, a Tébolyult után. A High Flying Bird premierjét a Slamdance Film Festivalon mutatkozik be, hogy aztán a Netflix streaming szolgáltató platformján landoljon. A filmben a rendező vágóként és operatőrként is jegyzi magát, a zeneszerzést azonban átengedte Thomas Newmannak.

A történetet az Oscar-díjas Tarell Alvin McCraney írja, akit a Holdfény társszerzőként ismerhetünk. A film főszerepét Andre Holland játssza, a további szerepekben Zazie Beetz, Zachary Quinto, Kyle MacLachlan, Bill Duke, Sonja Sohn és a Stranger Thingsből érkező Caleb McLaughlin látható.

Soderbergh-nek egyébként nem ez az egyetlen projektje a szolgáltatónál. A The Laundromat Meryl Streep és Gary Oldman főszereplésével az év második felében várható.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. [email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya