Hírek

Újabb iPhone-os filmmel érkezik Steven Soderbergh

Steven Soderbergh visszatér a mobiltelefon mögé: ezúttal a Netflixnek forgatta iPhone 7-tel High Flying Bird című sportdrámáját. A film február 8-án landol az online csatornán.

A kosárlabdázás kulisszái mögé vezető film Soderbergh második mobilos alkotása a 2018-as horrorthriller, a Tébolyult után. A High Flying Bird premierjét a Slamdance Film Festivalon mutatkozik be, hogy aztán a Netflix streaming szolgáltató platformján landoljon. A filmben a rendező vágóként és operatőrként is jegyzi magát, a zeneszerzést azonban átengedte Thomas Newmannak.

A történetet az Oscar-díjas Tarell Alvin McCraney írja, akit a Holdfény társszerzőként ismerhetünk. A film főszerepét Andre Holland játssza, a további szerepekben Zazie Beetz, Zachary Quinto, Kyle MacLachlan, Bill Duke, Sonja Sohn és a Stranger Thingsből érkező Caleb McLaughlin látható.

Soderbergh-nek egyébként nem ez az egyetlen projektje a szolgáltatónál. A The Laundromat Meryl Streep és Gary Oldman főszereplésével az év második felében várható.

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya

Molnár Kata Orsolya a Filmtekercs főszerkesztője és egyik alapítója. Geográfusként végzett, majd szabadúszóként írt. Miközben filmes diplomáján is dolgozik, saját PR ügynökségét építi. Specializációja a képregényfilm, a sci-fi és a távol-keleti filmek. kataorsolya@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya