Hírek

Újabb izgalmas krimisorozatban láthatjuk viszont Mireille Enost – jön A nagy fogás

nagy-fogas Végre hazánkba is megérkezik A nagy fogás című krimisorozat, melynek főszereplője a Gyilkosságból megismert Mireille Enos, producere pedig nem más, mint a híres Shonda Rhimes, aki életrajzi könyvével nagy port kavart Hollywoodban.

A széria főszereplője, Mireille Enos jó pár sorozatban feltűnt már: szerepelt a Szex és New Yorkban, a Bostoni halottkémekben, a CSI: Miami helyszínelőkben és a Shark – Törvényszéki ragadozókban is. Nagy lépést jelentett karrierjében a karizmatikus nyomozó, Sarah Linden szerepe a Gyilkosság című sorozatban, melyért Critics’ Choice, Emmy-, és Arany Glóbusz-díjakra is jelölték. De nemcsak a tévében, hanem a filmvásznon is láthattuk a színésznőt, 2013-ban a Gengszterosztagban tűnt fel, majd főszerepet kapott a Z világháború című filmben, ahol Brad Pitt-tel játszhatott.

A nagy fogás című sorozat története szerint Alice Vaughan (Mireille Enos) sikeres, szép nő, aki nem mellesleg Los Angeles egyik legjobb magánnyomozója. Látszólag tökéletes boldogságban él vőlegényével, amikor is egy nap kiderül, hogy a férfi milliókat csalt ki tőle, és hihetetlen gyorsasággal eltűnik a lány életéből. Alice mindent elkövet, hogy bosszút álljon, de hamar rájön, hogy nem ő az egyetlen, aki a férfira vadászik.

A széria producere, Shonda Rhimes nevéhez többek közt olyan népszerű sorozatok fűződnek, mint az AXN-en futó Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? vagy a Botrány, melyek során Shonda történelmet írt Hollywoodban. A sorozatokban ugyanis afroamerikai színésznőknek adta a főszerepet, ezzel pedig komoly tabukat döntött meg. A Botrány főszereplőnője, Kerry Washington 1974 óta az első fekete színésznő, aki főszerepet kapott egy amerikai tévédrámában. A Year of Yes című életrajzi könyvében Shonda őszintén vall arról, hogyan látja napjaink Hollywoodját és arról, hogy milyen nehéz a hozzá hasonlóknak érvényesülni a szakmában.

A nagy fogás országos sorozatpremierjét ma tartják 21:00-tól, a jövőben pedig dupla epizódokkal jelentkezik a széria a VIASAT3 műsorán.

nagyfogas

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Horrort nem néz, mert fél tőlük.

Hirdetés

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés