Hírek

Újabb John le Carré műből készít sorozatot az AMC és a BBC

Az Éjszakai szolgálatot követően ismét az egyik legnagyobb kémregényíróhoz fordul az AMC és a BBC. Ezúttal az A kém, aki bejött a hidegről című ’63-as bestseller kerül a képernyőre – írja a comingsoon.

Bár 1965-ben készült egy filmes feldolgozás a le Carrét híressé tevő könyvből, az Éjszakai szolgálat sikerének kapcsán nem meglepő, hogy ismét az íróhoz fordulnak a csatornák. Az AMC és a BBC közösen tervezi képernyőre vinni a leghíresebb le Carré művet, A kém, aki bejött a hidegrőlt.

A művet Simon Beaufoy írja forgatókönyvre, rendezőről vagy szereplőkről azonban egyelőre nincsenek hírek. Ha azonban az eddigi közös munkából indulunk ki, biztos vagyok benne, hogy nagy nevekkel fog berobbanni a következő le Carré-adaptáció is.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya