Hírek

Újabb Michael Jackson dokumentumfilm érkezik, ezúttal a haláláról

Újabb dokumentumfilm készül a poplegendáról. Ezúttal az énekes halálát dolgozza fel egy alkotás, Killing Michael Jackson címmel – áll a Deadline hírében.

Éppen csak, hogy kezdenek valamennyire csitulni a kedélyek a legfrissebb Jacko-dokumentumfilm, a Neverland elhagyása kapcsán, máris új projekt hozza el nekünk a popénekest, pontosabban annak halálát.

Jackson 2009. június 25-én szívleállás következtében vesztette életét. Az énekes Los Angeles-i otthonában tartózkodott csupán pár héttel londoni turnéját megelőzően. A hivatalos vizsgálatok szerint gyógyszer-túladagolás okozta a halálát, mivel többféle gyógyszert is szedett rendszeresen, hogy aludni tudjon. A poplegendának saját személyi orvosa volt, Dr. Conrad Murray, akit később meg is vádoltak nem szándékos emberöléssel. 2011-ben börtönbe is ment Murray, hogy letöltse az ilyen esetekben legmagasabban kiszabható 4 évet. 2013-ban azonban jó magaviselet és a börtönök túlzsúfoltsága miatt korábban kiengedték őt.

A film nemzetközi jogait végül a Discocery szerezte meg, így náluk lesz látható majd a Jackson halálát bemutató mű. A kicsit erősen Killing Michael Jacksonra keresztelt dokumentumfilm az énekes halálának 10. évfordulójára készült és a hírhedt haláleset körülményeit vizsgálja meg újra.

A dokumentumfilm egy bő órában fogja bemutatni Jackson utolsó napjait, halálát és az azt követő nyomozást három volt nyomozót megszólaltatva.

A Killing Michael Jackson koránt sem az első dokumentarista munka, amely megvizsgálja és bemutatja a tragikus történéseket. 2011-ben ilyen alkotás volt a The Man Who Killed Michael Jackson, 2014-ben pedig az Autopsy: The Last Hours of Michael Jackson. Hogy a legújabb alkotás premierje pontosan mikor is lesz, azt egyelőre nem tudni. Mivel a kerek évforduló ugye június 25-re esik, így esélyes, hogy ekkor kerül először levetítésre a film.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya