Hírek

Újabb Michael Jackson dokumentumfilm érkezik, ezúttal a haláláról

Újabb dokumentumfilm készül a poplegendáról. Ezúttal az énekes halálát dolgozza fel egy alkotás, Killing Michael Jackson címmel – áll a Deadline hírében.

Éppen csak, hogy kezdenek valamennyire csitulni a kedélyek a legfrissebb Jacko-dokumentumfilm, a Neverland elhagyása kapcsán, máris új projekt hozza el nekünk a popénekest, pontosabban annak halálát.

Jackson 2009. június 25-én szívleállás következtében vesztette életét. Az énekes Los Angeles-i otthonában tartózkodott csupán pár héttel londoni turnéját megelőzően. A hivatalos vizsgálatok szerint gyógyszer-túladagolás okozta a halálát, mivel többféle gyógyszert is szedett rendszeresen, hogy aludni tudjon. A poplegendának saját személyi orvosa volt, Dr. Conrad Murray, akit később meg is vádoltak nem szándékos emberöléssel. 2011-ben börtönbe is ment Murray, hogy letöltse az ilyen esetekben legmagasabban kiszabható 4 évet. 2013-ban azonban jó magaviselet és a börtönök túlzsúfoltsága miatt korábban kiengedték őt.

A film nemzetközi jogait végül a Discocery szerezte meg, így náluk lesz látható majd a Jackson halálát bemutató mű. A kicsit erősen Killing Michael Jacksonra keresztelt dokumentumfilm az énekes halálának 10. évfordulójára készült és a hírhedt haláleset körülményeit vizsgálja meg újra.

A dokumentumfilm egy bő órában fogja bemutatni Jackson utolsó napjait, halálát és az azt követő nyomozást három volt nyomozót megszólaltatva.

A Killing Michael Jackson koránt sem az első dokumentarista munka, amely megvizsgálja és bemutatja a tragikus történéseket. 2011-ben ilyen alkotás volt a The Man Who Killed Michael Jackson, 2014-ben pedig az Autopsy: The Last Hours of Michael Jackson. Hogy a legújabb alkotás premierje pontosan mikor is lesz, azt egyelőre nem tudni. Mivel a kerek évforduló ugye június 25-re esik, így esélyes, hogy ekkor kerül először levetítésre a film.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..