Hírek

Újabb nagy dobás az Amazontól: érkezhet a Mass Effect-sorozat

Nem most először merül fel, hogy a videójátékból feldolgozás készül, azt viszont eddig nem tudtuk, kihez kerül majd a széria. Most azonban úgy tűnik, az Amazonon láthatjuk majd a Mass Effect-adaptációt.


Hirdetés

Ezzel pedig az Amazon folytatná a nagyívű sci-fiken és fantasy-ken alapuló adaptációk fejlesztését. Nemrég Robert Jordan és Brandon Sanderson 14-kötetes könyvsorozata, az Idő kereke (The Wheel of Time) feldolgozásával rukkolt elő a stúdió, a premier pedig óriási sikert aratott. „Határozottan kijelenthetjük, hogy az Idő kereke volt az év legnézettebb sorozatpremierje, és minden idők TOP5 sorozatának egyike a Prime Video-n” – mondta Jennifer Salke, az Amazon Studios vezetője a Deadline-nak. Hozzátette: „Látni fogják, hogy továbbra is befektetünk majd különböző fantasy-alkotásokba, van egy kifejezetten erre specializálódott csapatunk a stúdióban, akik fáradhatatlanul dolgoznak kreatív partnereinkkel ezeken az ötleteken és terveken.” Emellett pedig a Gyűrűk Ura-sorozat is az Amazonra fog érkezni 2022-ben. Ezek alapján nagyon úgy fest, hogy

a stúdió erősen a nagy költségvetésű, komoly múlttal rendelkező fantasy -és sci-fi adaptációkra akarja alapozni sikerét.

És ha folytatódik az Idő kerekével megkezdett tendencia, nagy valószínűséggel be is jönnek majd a számításai.

A Deadline értesülései szerint a Mass Effect-sorozat még tárgyalási fázisban van, így valószínűleg jócskán 2022 után számíthatunk az érkezésére. A Deadline cikke nem részletezi, mire várhatunk majd a szériától, hiszen még igencsak kezdeti fázisban van. Így marad a találgatás: egy Mass Effect-sorozat vajon a játékok történetét mesélné újra, vagy egy teljesen új sztorit kapnánk az univerzumon belül? A játékokból ismert karakterek szerepelnének benne, vagy új szereplőgárda? Meglátjuk – reméljük, nem is olyan sokára.

Németh Míra

Németh Míra 2019-ben csatlakozott a Filmtekercs csapatához. Miután látta az Amélie csodálatos élete című filmet, 12 évesen döntött úgy, hogy filmekkel akar foglalkozni. Azóta „mindenevő”: szerzői filmeket, blockbustereket, dokumentumfilmeket egyaránt szívesen fogyaszt, különösen kedveli a sajátos rendezői szemléletet, az abszurd humort és a társadalomkritikát a filmekben.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Hirdetés