Hírek

Újabb Pókember-gonosz érkezik: itt a Morbius trailer Jared Letóval

A Sony a vámpírt alakító Jared Letóval próbál meg ismét fogást találni a Marvel-univerzumon. Itt a Morbius előzetes!

A képregényfilmek sorozatában egyre vadabb ötletek lelnek megvalósításra. A Morbius, akárcsak a Venom, a Sony stúdió saját próbálkozása arra, hogy ők is kapjanak egy szeletet a Marvel-tortából: a karakter eredetileg szintén Pókember-főgonosz volt, és akárcsak Venom, idén saját filmet kap. A film nyáron érkezik. Most megjelent hozzá az első előzetes.

Morbius a Pókember-képregények egyik népszerű főellensége (és később antihőse) volt. Dr. Michael Morbius, a Nobel-díjas, zseniális orvos saját végzetes betegségét próbálja meggyógyítani, ám a gyógyulás helyett „pszeudo-vámpír” tulajdonságokat nyer – „a gyógymód rosszabb, mint a betegség”, elmélkedik a professzor, miközben horrorjelenetekben teszi próbára újdonsült echolokációs képességeit és vérszomját.

A filmet Daniel Espinosa rendezi: az ő filmje volt a sci-fi horror Élet a maga csalódást keltő fantáziátlanságával. Ez nem jó jel a Morbius filmre nézvést: erős rendezői vagy produceri kiállás kell ahhoz, hogy egy ilyen témájú film kiszabadulhasson az ipari képregényfilm-középszerből. A főszereplő talán segít: Jared Leto ugyan nem győzte meg a rajongókat Joker szerepében (Öngyilkos osztag), de Morbius szerepe látványosan jól áll neki.

A Morbius független a Disney-birtokolta Marvel Studios vonaltól: teljes egészében a Sony készíti, és csupán „együttműködnek” a képregény-kiadó Marvellel. Michael Keaton ott szerepel az előzetesben, valószínűleg Adrian Toomes/Vulture karakterében a Pókember: Hazatérés filmből, hogy összefüggést sejtessen a korábbi Pókember-filmekkel és a Venommal. Mivel idén ősszel még egy második Venom film is érkezik, a másodvonalas képregény-főgonoszoknak és az egész Sony-féle franchise-utánzási próbálkozásnak alighanem jó éve lesz.

Avatar

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya