Hírek

Újabb Pókember-gonosz érkezik: itt a Morbius trailer Jared Letóval

A Sony a vámpírt alakító Jared Letóval próbál meg ismét fogást találni a Marvel-univerzumon. Itt a Morbius előzetes!

A képregényfilmek sorozatában egyre vadabb ötletek lelnek megvalósításra. A Morbius, akárcsak a Venom, a Sony stúdió saját próbálkozása arra, hogy ők is kapjanak egy szeletet a Marvel-tortából: a karakter eredetileg szintén Pókember-főgonosz volt, és akárcsak Venom, idén saját filmet kap. A film nyáron érkezik. Most megjelent hozzá az első előzetes.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Morbius a Pókember-képregények egyik népszerű főellensége (és később antihőse) volt. Dr. Michael Morbius, a Nobel-díjas, zseniális orvos saját végzetes betegségét próbálja meggyógyítani, ám a gyógyulás helyett „pszeudo-vámpír” tulajdonságokat nyer – „a gyógymód rosszabb, mint a betegség”, elmélkedik a professzor, miközben horrorjelenetekben teszi próbára újdonsült echolokációs képességeit és vérszomját.

A filmet Daniel Espinosa rendezi: az ő filmje volt a sci-fi horror Élet a maga csalódást keltő fantáziátlanságával. Ez nem jó jel a Morbius filmre nézvést: erős rendezői vagy produceri kiállás kell ahhoz, hogy egy ilyen témájú film kiszabadulhasson az ipari képregényfilm-középszerből. A főszereplő talán segít: Jared Leto ugyan nem győzte meg a rajongókat Joker szerepében (Öngyilkos osztag), de Morbius szerepe látványosan jól áll neki.

A Morbius független a Disney-birtokolta Marvel Studios vonaltól: teljes egészében a Sony készíti, és csupán „együttműködnek” a képregény-kiadó Marvellel. Michael Keaton ott szerepel az előzetesben, valószínűleg Adrian Toomes/Vulture karakterében a Pókember: Hazatérés filmből, hogy összefüggést sejtessen a korábbi Pókember-filmekkel és a Venommal. Mivel idén ősszel még egy második Venom film is érkezik, a másodvonalas képregény-főgonoszoknak és az egész Sony-féle franchise-utánzási próbálkozásnak alighanem jó éve lesz.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés