Hírek

Újabb rangos fesztiválokon vetítik a Liza, a rókatündért

lizaUjj Mészáros Károly Liza, a rókatündér című filmjét Helsinki, Tel-Aviv, a texasi Austin, Kolozsvár, Bécs, Luxemburg, Brassó és Koppenhága filmfesztiváljain vetítik számos sikeres nemzetközi fesztiválszereplés után – közölte pénteken az MTI-vel a Magyar Filmunió.

Ujj Mészáros Károly első mozifilmje is műsoron lesz a finn főváros nemzetközi filmünnepén a hétvégén. Az idén 28. alkalommal megrendezendő Szerelem és Anarchia című helsinki filmfesztivál Finnország elsőszámú nemzetközi seregszemléje, mely minden októberben felvonultatja a világ filmtermésének javát. Helsinkit követően több finn városban is látható lesz az idei filmválogatás. A Liza, a rókatündér szeptember végén bemutatkozik a tel-avivi Icon című összművészeti fesztiválon, majd a texasi Austin fantasztikus filmeknek szentelt seregszemléjén. Kolozsvárott a Filmtettfeszt, Bécsben a régió filmjeit felvonultató Let’s CEE fesztivál mutatja be október elején Ujj Mészáros Károly filmjét, majd Brassóban a Drakula filmfesztivál, Luxemburgban a CinÉast és a mexikói Pueblában tartandó Morbido filmfesztivál versenyprogramjában is indul.

A közlemény kitér arra is, hogy a film október közepén a Tomy Tani japán slágerénekest alakító dán főszereplő, David Sakurai hazájában is bemutatkozik: a dán filmintézet közép-európai filmeket bemutató East by Southeast elnevezésű seregszemléjén tartják a premiert Koppenhágában – a kísérőfilm Bucsi Réka animációs filmje, a Symphony no.42 lesz. A Liza, a rókatündért korábban Portugália, Belgium, Hollandia, Spanyolország, Brazília, Amerika és Szerbia rangos filmfesztiváljain vetítették és több nemzetközi díjat is kapott. A Balsai Móni főszereplésével készült produkció a Magyar Nemzeti Filmalap 220,36 millió forintos gyártási támogatásával forgott a Filmteam produkciójában, producere Major István. Eddig több mint 120 ezren váltottak rá jegyet.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com