Hírek

Újabb reboot a láthatáron: közel 40 évvel az első rész megjelenése után az élőhalottak ismét visszatérnek

Az 1985-ben megjelent, és azóta kultstátust elért Az élőhalottak visszatérnek sem úszta meg az újrafazonírozást, és egy bővített univerzummal térhet vissza a mozikba.


Az elmúlt években a horror szinte halottaiból éledt újra, és egy új, intellektuálisabb hangot megütve olyan rendezők pumpáltak friss vért a hosszú ideig csak üres jump scare-ekkel operáló műfajba, mint Jordan Peele vagy Ari Aster. Emellett a műfajisággal szívesen játszó auteur rendezők is újra felfedezték maguknak a filmes zsánerek mostohagyerekét, melyre az elmúlt évekből talán Jim Jarmusch The Dead Don’t Die című filmje a legjobb példa.

Ezzel párhuzamosan egy másik, egyáltalán nem meglepő trend is utat talált magának a műfajon belül, azaz a régi klasszikusok (vagy legalábbis korábban jó pénz hozó darabok) ilyen-olyan módon való leporolása, újracsomagolása, folytatása. A texasi láncfűrészes mészárlás volt az egyik első áldozata ennek a folyamatnak, mely olyan filmek újragondolásával folytatódott, mint a Sikoly, Halloween, Péntek 13. vagy a Gonosz halott.

E sorba most a George A. Romero Élőhalottak éjszakája című klasszikusának ihletésében elkészült, és négy (nem túl acélos) folytatást megélt horrorvígjáték, Az élőhalottak visszatérnek állhatott be, mely a maga nemében úttörő volt a ’80-as években. A vígjátéki elemekkel operáló testhorror egyszerre fordította ki a műfaj klasszikus elemeit, és tudott ijesztő lenni, és ezzel olyan későbbi filmeket inspirált, mint például a pár éve bemutatott Zombieland.

A most készülő reboot semmilyen formában nem tervezi folytatni a korábbi filmeket, inkább az általuk megalkotott univerzumot szeretné kiterjeszteni

– írja a Collider.

A bemutatóról, vagy az előkészületek állapotáról egyelőre nincs hír.

Kéri-Keller Szilvia

Kéri-Keller Szilvia magyar-angol szakos bölcsészként végzett az SZTE-n, később pedig vizuális kultúratudományból szerzett diplomát. Cikkei korábban az Apertúrában és Apertúra Magazinban jelentek meg, filmek terén mindenevő, 2023-tól a Filmtekercs tagja.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!