Hírek

Újabb remake-et kap A szökevény

A Harrison Ford és Tommy Lee Jones szereplésével készült A szökevényt valószínűleg nem kell bemutatni. Azt azonban talán kevesebben tudják, hogy nem eredeti alkotás volt, hanem egy harminc évvel korábbi tévésorozat remake-e. Az eredeti és a film is nagy siker volt, és habár azóta is próbáltak további adaptációkat készíteni hozzá, ez nem tántorítja el a Warner Brost attól, hogy újabb filmváltozatot készítsen belőle.

A hollywoodi filmgyártás ciklusokban él. Sokan vádolják manapság az álomgyárat az eredetiség hiányával, de ha megnézzük, nem modern jelenség, hogy remake-et készítenek egy korábbi remekműből (vagy egy nem annyira remekből). A maga korában öt héten át bevételi listákat vezető, hét Oscarra jelölt A szökevény is remake volt például.

Az alapját egy 1963-tól 1967-ig futott, azonos című sorozat adta, amely nemcsak egy Emmyt nyert el, hanem a nézők szívét is.

Richard Kimble négyévados kálváriájának zárórészét 78 millió amerikai nézte, ezt a rekordot csak tíz évvel később a Dallas tudta megdönteni.

Világszerte mégis inkább az 1993-as filmváltozat ismert, amelyben a 120 résznyi történetet két órába sűrítették. Azon túl, hogy ez A szökevény tovább erősítette Harrison Ford karrierjét, Tommy Lee Jones-nak pedig egy mellékszereplői Oscart is hozott.

Ami sikeres, azt kár parlagon hagyni, úgyhogy öt évvel később, 1998-ban A szökevény spin-offot kapott az Életre-halálra képében. Ebben Tommy Lee Jones visszatért Samuel Gerard szerepében, de ezen kívül a filmnek nem volt köze az előzőhöz (hiába adja nálunk a tévé A szökevény 2. címmel). 2000-ben a CBS támasztotta fel A szökevényt, újra tévésorozat formájában. Ebben Tim Daly játszotta Kimble-t, Mykelti Williamson Gerardot, a félkarú férfit pedig Stephen Lang alakította. A sorozat bukott, egy évad után cliffhangerestől elkaszálták.

Albert Hughes rendezi a történet legújabb változatát

A következő adaptáció 2020-ban érkezik majd a Quibire. Ebben, ahogy az Életre-halálra esetében is, az alapkonfliktust veszik kölcsön, nem magát a történetet. A rövid, hétpercesre tervezett részekben a Kiefer Shuterland alakított nyomozó üldözi az új „szökevényt”, Boyd Holbrookot.

Remake-ekből azonban sosem elé, ezért a Warner Brothers igyekszik tető alá hozni a filmváltozat egy újabb példányát. A Deadline értesülései szerint Albert Hughest győzték meg ehhez, aki dolgozott már a stúdióval a 2010-es Éli könyvén. Hughes rendezésében legutóbb az Alfát láthattuk. A szökevény új változatának forgatókönyvét Brian Tucker jegyzi majd, a Megtört város írója – amit egyébként Hughes testvére rendezett. A történet valószínűleg ismét visszatér Richard Kimble-höz.

Vida László

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..