Hírek

Újabb remake-et kaphat a Rémálom az Elm utcában

De a stúdió csak azután tér rá a Rémálom az Elm utcában újrafeldolgozására, hogy folytatja a Démonok között-sorozatot.

Mostanában keveset hallani a Rémálom az Elm utcában franchise-ról, de a kultikus horror hamarosan feltámadhat. A sorozat egyszer már megmentette a csődtől a New Line Cinema stúdiót – így nem csoda, hogy számítanak rá a jövőben is, legalábbis a forgatókönyvíró, David Leslie Johnson-McGoldrich szerint. Azonban pillanatnyilag a szintén rendkívül jövedelmező Démonok között-sorozatra fókuszálnak.

2010-ben a New Line Cinema már megpróbálta feltámasztani a Rémálom az Elm utcábant, az eredmény borzalmas volt. Bár a kasszáknál jól teljesített, a rajongók csalódottak voltak, így némi ígérgetés ellenére Jackie Earle Haley nem térhetett vissza Freddy Kruegerként. Utoljára 2015-ben lehetett hallani arról, hogy Az árva forgatókönyvírója, David Leslie Johnson-McGoldrich újabb remake-et ír.

A forgatókönyvíró azóta megírta az Aquamant is, ennek kapcsán beszélt a Gamespotnak arról, hogy a Rémálom… folytatódni fog, bár még semmi konkrétumról nem tud beszámolni. A stúdió számára egyelőre a Démonok között élvez elsőbbséget horrorfronton.

A Démonok között nagyon jó befektetés a New Line számára, hiszen a filmek viszonylag olcsók, gyakorlatilag az első mozis hétvégén visszahozzák az árukat. Így érthető, hogy ezé a prioritás a döntéshozók szemében.

Az elmúlt hónapokban azonban az új Halloween sikere kapcsán bebizonyosodott, hogy a nézők továbbra is kíváncsiak a klasszikus horrorfilmes figurákra is, így jó ötletnek tűnik Freddy újabb visszahozása. Ennek azonban – szintén a Halloween receptjére alapozva – akkor lenne értelme, ha a figurák a régi formájukban térnek vissza, nevezetesen Freddyt Robert Englund, az eredeti megtestesítője játszaná. Korábban Englund azt nyilatkozta, már túl öreg a szerephez, de nemrég a A Goldberg család halloweeni epizódjában lazán megcáfolta ezt, amikor felbukkant Freddyként.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás. Újságíróként dolgozik több médiumnál. A Papírfény rovatot vezeti. gyongyosililla@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

 

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..