Hírek

Újabb remake-et kaphat a Rémálom az Elm utcában

De a stúdió csak azután tér rá a Rémálom az Elm utcában újrafeldolgozására, hogy folytatja a Démonok között-sorozatot.

Mostanában keveset hallani a Rémálom az Elm utcában franchise-ról, de a kultikus horror hamarosan feltámadhat. A sorozat egyszer már megmentette a csődtől a New Line Cinema stúdiót – így nem csoda, hogy számítanak rá a jövőben is, legalábbis a forgatókönyvíró, David Leslie Johnson-McGoldrich szerint. Azonban pillanatnyilag a szintén rendkívül jövedelmező Démonok között-sorozatra fókuszálnak.

2010-ben a New Line Cinema már megpróbálta feltámasztani a Rémálom az Elm utcábant, az eredmény borzalmas volt. Bár a kasszáknál jól teljesített, a rajongók csalódottak voltak, így némi ígérgetés ellenére Jackie Earle Haley nem térhetett vissza Freddy Kruegerként. Utoljára 2015-ben lehetett hallani arról, hogy Az árva forgatókönyvírója, David Leslie Johnson-McGoldrich újabb remake-et ír.

A forgatókönyvíró azóta megírta az Aquamant is, ennek kapcsán beszélt a Gamespotnak arról, hogy a Rémálom… folytatódni fog, bár még semmi konkrétumról nem tud beszámolni. A stúdió számára egyelőre a Démonok között élvez elsőbbséget horrorfronton.

A Démonok között nagyon jó befektetés a New Line számára, hiszen a filmek viszonylag olcsók, gyakorlatilag az első mozis hétvégén visszahozzák az árukat. Így érthető, hogy ezé a prioritás a döntéshozók szemében.

Az elmúlt hónapokban azonban az új Halloween sikere kapcsán bebizonyosodott, hogy a nézők továbbra is kíváncsiak a klasszikus horrorfilmes figurákra is, így jó ötletnek tűnik Freddy újabb visszahozása. Ennek azonban – szintén a Halloween receptjére alapozva – akkor lenne értelme, ha a figurák a régi formájukban térnek vissza, nevezetesen Freddyt Robert Englund, az eredeti megtestesítője játszaná. Korábban Englund azt nyilatkozta, már túl öreg a szerephez, de nemrég a A Goldberg család halloweeni epizódjában lazán megcáfolta ezt, amikor felbukkant Freddyként.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya