Hírek

Újabb remake-et kaphat a Rémálom az Elm utcában

De a stúdió csak azután tér rá a Rémálom az Elm utcában újrafeldolgozására, hogy folytatja a Démonok között-sorozatot.

Mostanában keveset hallani a Rémálom az Elm utcában franchise-ról, de a kultikus horror hamarosan feltámadhat. A sorozat egyszer már megmentette a csődtől a New Line Cinema stúdiót – így nem csoda, hogy számítanak rá a jövőben is, legalábbis a forgatókönyvíró, David Leslie Johnson-McGoldrich szerint. Azonban pillanatnyilag a szintén rendkívül jövedelmező Démonok között-sorozatra fókuszálnak.

2010-ben a New Line Cinema már megpróbálta feltámasztani a Rémálom az Elm utcábant, az eredmény borzalmas volt. Bár a kasszáknál jól teljesített, a rajongók csalódottak voltak, így némi ígérgetés ellenére Jackie Earle Haley nem térhetett vissza Freddy Kruegerként. Utoljára 2015-ben lehetett hallani arról, hogy Az árva forgatókönyvírója, David Leslie Johnson-McGoldrich újabb remake-et ír.

A forgatókönyvíró azóta megírta az Aquamant is, ennek kapcsán beszélt a Gamespotnak arról, hogy a Rémálom… folytatódni fog, bár még semmi konkrétumról nem tud beszámolni. A stúdió számára egyelőre a Démonok között élvez elsőbbséget horrorfronton.

A Démonok között nagyon jó befektetés a New Line számára, hiszen a filmek viszonylag olcsók, gyakorlatilag az első mozis hétvégén visszahozzák az árukat. Így érthető, hogy ezé a prioritás a döntéshozók szemében.

Az elmúlt hónapokban azonban az új Halloween sikere kapcsán bebizonyosodott, hogy a nézők továbbra is kíváncsiak a klasszikus horrorfilmes figurákra is, így jó ötletnek tűnik Freddy újabb visszahozása. Ennek azonban – szintén a Halloween receptjére alapozva – akkor lenne értelme, ha a figurák a régi formájukban térnek vissza, nevezetesen Freddyt Robert Englund, az eredeti megtestesítője játszaná. Korábban Englund azt nyilatkozta, már túl öreg a szerephez, de nemrég a A Goldberg család halloweeni epizódjában lazán megcáfolta ezt, amikor felbukkant Freddyként.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
[email protected]

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya