Hírek

Újabb részletek a Szólíts a neveden folytatásáról

Már egy ideje ismert a dolog, hogy a tavalyi év nagy kritikai sikerének, a Szólíts a nevedennek folytatása készül. Most újabb, a rajongók számára több megnyugtató információ is napvilágot látott.

Timothée Chalamet és Armie Hammer feltehetően visszatérnek Elio és Oliver szerepében – legalábbis a rendező, Luca Guadagnino úgy beszél róluk, mintha ez fix lenne. A film mindkét színész karrierjének eddigi csúcsteljesítménye, ezért nem valószínű, hogy sokáig kéne győzködni őket egy esetleges folytatás miatt.

Armie Hammer és Timothée Chalamet a Szólíts a neveden című filmben
Szólíts a neveden

André Aciman eredeti könyve eleve egy hosszabb időt lefedő történetet mutat be, és annak csak a felét láttuk eddig a nagyvásznon. Guadagnino az íróval már nagyban dolgozik a második rész forgatókönyvén. Állítása szerint más tónusú lesz, mint az előző, ráadásul 5-6 évvel később fog játszódni. A helyszínt pedig Észak-Olaszországról lecserélik Amerika keleti partjára.

Az eredeti film írója, James Ivory Oscar-díjat kapott munkájáért, ám a másodikon már nem fog dolgozni.

Guadagnino egyébként azon is gondolkodik, hogy nemcsak egy, hanem több folytatást is készít a filmhez, csak úgy, mint Richard Linklater Mielőtt-trilógiája. Mikor a forgatás lehetséges kezdetéről kérdezték, azt mondta, hogy a forgatókönyvet kell előbb elkészíteni. Három év múlva viszont Timothée Chalamet annyi idős lesz, mint a könyvbeli Elio, úgyhogy nincs kizárva, hogy 2021-ben már láthatjuk a Szólíts a neveden második részét.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya