Hírek

Újabb Stephen King-adaptáció talált rendezőre – Jön A Talizmán

Egyre kevesebb Stephen King-alkotás marad érintetlenül. Ezúttal A Talizmán című regény kap filmes adaptációt, amelyet King Peter Straub oldalán írt meg 1984-ben. A rendezői székben Mike Barker – írja a Collider.

Szépen lassan fogy az a gigászi halom, amely Stephen King eddig fel nem dolgozott munkásságát jelzi: az író egyre több könyve kerül a filmvászonra vagy a kisképernyőre. Az Az hatalmas sikere után idén jön is a folytatás, előtte azonban mozikba kerül a Kedvencek temetője remake is. Tavaly láthattuk a Castle Rock, tavalyelőtt az 1922 adaptációját.

Továbbá állítólag készül egy A Setét torony sorozat, folytatást kap a Ragyogás Ewan McGregor főszereplésével, de adaptálják A hosszú menetelés, a Tűzgyújtó és a Rémkoppantók című könyveket is.

A Talizmán 1984-ben jelent meg, a fantasyregényt Stephen King és Peter Straub írták. A belőle készülő filmet pedig az a Mike Barker rendezi, aki többek között készített pár A szolgálólány meséje epizódot is, illetve dolgozott a Broadchurch-ön és a Fargón is.

A forgatókönyvet Chris Sparling írja az eredeti mű alapján. A Talizmán egy fiúról szól, aki rátalál egy varázserejű talizmánra, ami megmentheti édesanyját. Szereplőkről és premierdátumról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya