Hírek

Újabb Stephen King-adaptáció talált rendezőre – Jön A Talizmán

Egyre kevesebb Stephen King-alkotás marad érintetlenül. Ezúttal A Talizmán című regény kap filmes adaptációt, amelyet King Peter Straub oldalán írt meg 1984-ben. A rendezői székben Mike Barker – írja a Collider.

Szépen lassan fogy az a gigászi halom, amely Stephen King eddig fel nem dolgozott munkásságát jelzi: az író egyre több könyve kerül a filmvászonra vagy a kisképernyőre. Az Az hatalmas sikere után idén jön is a folytatás, előtte azonban mozikba kerül a Kedvencek temetője remake is. Tavaly láthattuk a Castle Rock, tavalyelőtt az 1922 adaptációját.

Továbbá állítólag készül egy A Setét torony sorozat, folytatást kap a Ragyogás Ewan McGregor főszereplésével, de adaptálják A hosszú menetelés, a Tűzgyújtó és a Rémkoppantók című könyveket is.

A Talizmán 1984-ben jelent meg, a fantasyregényt Stephen King és Peter Straub írták. A belőle készülő filmet pedig az a Mike Barker rendezi, aki többek között készített pár A szolgálólány meséje epizódot is, illetve dolgozott a Broadchurch-ön és a Fargón is.

A forgatókönyvet Chris Sparling írja az eredeti mű alapján. A Talizmán egy fiúról szól, aki rátalál egy varázserejű talizmánra, ami megmentheti édesanyját. Szereplőkről és premierdátumról egyelőre nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

Kilépve a karanténból, de még annak hatása alatt elkészítettük a VLOGtekercs Romantika és nevetés listáját! 12 olyan vígjátékot és-vagy romantikus filmet listáztunk nektek, amit azoknak is látniuk kell, akiket egyébként hidegen hagy valamelyik műfaj. Az egy tucat film között van tinikomédia, animációs film, kicsit alpári, vagy éppen visszafogottabb, de egészen abszurd mozi is, hogy az egész család kedvére válogathasson. Igyekeztünk az elmúlt húsz év filmterméséből válogatni, de volt néhány klasszikus darab, amit annyira a szeretünk, hogy muszáj volt feltennünk a listára. Ráadásul arra is figyeltünk, hogy mindegyik filmet megtaláljátok valamelyik hazai streaming-szolgáltatón!

Inkább elolvasnád?

 

  • Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
  • Vágó: Nagy Tibor
  • Főcím: Gyenes Dániel
  • Projektvezető: Nagy Tibor
  • Producer: Molnár Kata Orsolya