Hírek

Újabb Stephen King klasszikust filmesítenek meg

King álnéven írt horror disztópiáját, A hosszú menetelést adaptálják a filmvászonra.

A New Line filmstúdió az Az elsöprő sikeréből kiindulva ismét egy Stephen King regényt fog megfilmesíteni. Az 1979-es regény a nem túl távoli jövőben játszódik, ahol száz tinédzserfiú vesz részt az év legnagyobb sporteseményén. A verseny lényege, hogy a fiúknak folyamatosan sétálni kell, tartva a tempót, megállás nélkül. Ha valaki nem tartja be a verseny szabályait, először figyelmeztetésben részesül, majd ha ez sem segít, akkor lelövik. Viszont a nyertes – vagyis az egyetlen túlélő – mindent megkap, amit csak kér.

King Richard Bachman álnéven írta meg ezt a sötét és különleges történetet, aminek megfilmesítési jogaival sokáig Frank Darabont (A remény rabjai, Halálsoron) rendelkezett, de sosem sikerült eljutnia az adaptálásig. A Collider cikkéből kiderül, hogy James Vanderbilt (a Zodiákus forgatókönyvírója és az Igazság – A CBS-botrány író-rendezője) olyannyira meg akarta filmesíteni A hosszú menetelést, hogy még azelőtt megírta a forgatókönyvet, mielőtt felszabadultak volna a jogok.

Amint ez megtörtént, a New Line filmstúdióval együttműködve felvásárolta a jogokat, és már meg is kezdték az előkészítési munkálatokat. A Stephen King regények mindig is népszerűek voltak a mozikban, mostanában pedig még jobban felkapták a szerző életművét. A közeljövőben érkezik a Paramount új Kedvencek temetője filmje, a Universal A rémkoppantókat adaptálja, a New Line pedig A hosszú menetelés előtt még az Az második részét is leforgatja, várhatóan idén nyáron.

 

Avatar

Rácz Viktória

Rácz Viktória a Zsigmond Király Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett 2017-ben és az ELTE filmtudomány mesterszakán diplomázott 2019-ben. Jelenleg több portálra és nyomtatott újságba is ír kritikákat. A midcult elkötelezett híve, szereti a szatirikus hangvételű alkotásokat, a dialógusközpontú filmeket és Taika Waititit.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya