Hírek

Újabb Stephen King sorozat érkezik, nem is akárkivel a főszerepben!

Ezúttal Stephen King Lisey története című regénye kerül a kisképernyőre, azaz pontosabban az Apple TV+-ra. A főszerepben Julianne Moore, a produceri székben pedig J.J. Abrams – írja a Collider.

Tényleg nem bírnak magukkal a készítők, ha Stephen Kingről van szó. Az író lassan több olyan alkotással büszkélkedhet, amelyet filmre vagy sorozatra vittek, mint fordítva. Szinte minden évre jut 4-5 King-adaptáció, igaz, nem mindegyik sikerül annyira jól. Míg az Az például a 2017-es év egyik legjobb horrorja lett, addig A Setét torony, a Castle Rock vagy a most mozikba kerülő Kedvencek temetője remake sem lett túl meggyőző.

Olvasd el, szerintünk melyek a legjobb Stephen King regények!

Most újabb fába vágták a fejszét: a 2006-os Lisey története kerül feldolgozásra, ráadásul a frissen megjelenő Apple TV+ streaming oldal jóvoltából. A 8 epizódos sorozat forgatókönyvét maga King írja, a főszerepben pedig az Oscar-díjas Julianne Moore. A produceri teendőket J.J. Abrams és cége, a Bad Robot Productions látja el.

A regény egy halott íróról és feleségéről szól, aki több évvel férje halála után veszi csak rá magát, hogy rendet tegyen annak alkotói szobájában, és átnézze az írói hagyatékot is. Ahogy halad a papírok, történetek és levelek között, egyre jobban kibontakozik előtte a férfi egy eddig ismeretlen oldala és különös gyerekkora is.

A történet eléggé kevert műfajú, hiszen megvannak a horrorelemek, de a romantikus szál is erős benne. King egyébként saját állítása szerint ezt a munkáját szereti a legjobban, és egy ideje azon dolgozik már, hogy mozgóképes feldolgozást kapjon a mű. Pontos premierdátum és további szereplők egyelőre nincsenek még.

Avatar

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A sorozatok lényege, hogy nincs meghatározott végük… Ezzel vitatkoznánk!

A 2010-es évektől folyamatosan nő a televíziós és streaming sorozatok száma, köztük pedig az előre meghatározott véggel rendelkező egyévados szériák, vagyis a minisorozatok is egyre nagyobb hangsúlyt kapnak. Nem tudod mi a különbség antológia-, mini- és limitált széria között? Akkor ez a te videód!

A VLOGtekercs stábja ebben a hónapban a minisorozatok formai jegyeit és történelmét járja körbe. Számos ismert és kevésbé ismert sorozatpéldával azokra a kérdésekre kerestük a választ, hogy miért éri meg a nézőnek minisorozatot nézni és milyen előnyei származhatnak az alkotónak a minisorozat formátumból.

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor

Vágó: Énekes Gábor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya