Hírek

Újabb szörnyű hétvége az amerikai mozikasszáknál

Legalább 12 éve nem volt ilyen gyenge szeptember első mozis hétvégéje – számol be az eredményekről a Box Office Mojo.

Egy hete írtam az emlékezetes, de gyászos utolsó augusztusi hétvégéről, ami bevételi szinten is mondható utolsónak. 15 éve nem adtak el ilyen kevés jegyet a nyár utolsó napjain, de a szeptember 1-től 3-ig tartó időszak sem tűnt igazán kedvezőnek. Ismét a teljes érdektelenség volt jellemző, ugyanis nincsenek eseményszámba menő premierek.

A másik Boleyn lány rendezője, Justin Chadwick Tulipánláz című kosztümös drámájával nagyon befürdött. Filmjét hónapokon keresztül tologatták, míg végül a lehető legrosszabb hétvégére helyezték bemutatóját. Alig több mint 1 millió dollárt termelt, ami meglepő, hiszen olyan híres színészek szerepelnek benne, mint az Oscar-díjas Alicia Vikaner (A dán lány) vagy Christoph Waltz (Django elszabadul). Ennél még a Marvel újabb tévésorozatának, az Inhumans-nek IMAX-ben bemutatott pilotja is több pénzt hozott.

Ryan Reynolds és Samuel L. Jackson így könnyedén uralták harmadik hétvégéjüket is a Sokkal több mint testőr című, vegyesen megítélt akciókomédiával. Eközben az Annabelle 2. érkezett a második helyre, kiszolgálva a horrorrajongókat. A fesztiválsiker Wind River – Gyilkos nyomon pedig képes volt fellépni a dobogó utolsó fokára, köszönhetően annak, hogy egyre több filmszínházba juttatják el. A Jeremy Renner és Elizabeth Olsen főszereplésével készült krimit nálunk szeptember 7-én mutatják be.

Taylor Sheridan: Wind River

Szerencsére már látni a fényt az alagút végén,

jövő héten ugyanis érkezik Stephen King egyik leghíresebb regényéből készült adaptáció, az Az című horror (előzetes itt). Romantikus komédia is régen volt már moziban, emiatt a Reese Witherspoonnal fémjelzett Újra otthon is sikeres lehet. Az alábbi két cím talán elég lesz ahhoz, hogy felrázza a sóhajtozó közönséget.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..