Hírek

Újabb Tim Curry film gyilkos remake-je a Cluedo alapján

Clue, Tim CurryA Fox és a Hasbro újraforgatja az 1985-ös Clue című filmet, amelyet a híres Cluedo társasjáték alapján készítettek. Ráadásul a Hasbro további játékok megfilmesítési jogát is megszerezte.

A kultikus Rocky Horror Picture Show sorozatként való újragondolása után, egy újabb klasszikus Tim Curry filmet készülnek rebootolni 30 év után. A Clue remake-ről még keveset lehet tudni. Amíg a Universal produkciója volt, Gore Verbinski, a Karib-tenger kalózai rendezője felelt a filmért, de a Fox-féle munkálatokban már nem vesz részt.

Az eredeti 1985-ös filmet az angol humorban jártas Jonathan Lynn rendezte, a már akkor is népszerű Cluedo társas alapján. A játékból jól ismert karaktereket Mrs. Peacock, Professor Plum, Colonel Mustard – meghívják egy különös házba, hogy megoldjanak egy rejtélyes gyilkosságot. Az eredeti krimivígjáték szereplőgárdájában olyan nevek bukkannak fel, mint Christopher Lloyd, de a legemlékezetesebb alakítás Tim Curry nevéhez fűződik.

Clue_1

A Clue újraforgatását a Universal 2008-ban indította el a Hasbróval közösen. További hat, szintén társasjátékon alapuló filmet készültek a piacra dobni: a Monopoly, Candy Land – Cukorfölde, Ouija, Battleship – Torpedó, Magic: The Gathering és a Stretch Armstrongot.

A Csatahajó óriási pénzveszteséget okozott a stúdiónak, de az Ouija 103 millió dolláros bevételt hozott, így a folytatása az Ouija: A gonosz eredete, most októberben fog megjelenni Amerikában. A Universal pedig eldobta a Clue ötletét 2011-ben  – írja a Variety.com. A Monopoly filmet elkezdte készíteni tavaly a Hasbro és a Lionsgate. A Netflix pedig egy 26 részes sorozatot szánt a Stretch Armstrongnak.

Clue, Tim Curry

A 20th Century Fox most csatlakozott a Hasbróhoz, így közösen kezdtek el dolgozni a Clue  – itthon Cluedo néven ismert játék – továbbá: a  Monopoly, a Rizikó, a Dungeons & Dragons, a Play-Doh gyurma, a Hungry Hungry Hippos – Éhes vízilovak és a Candy Land – Cukorfölde adaptációján.

A Hasbro ezen felül a Paramounttal közösen megegyezett, hogy öt filmet is készítenek, amelyek a Transformers világát bővítenék ki. Ezen kívül G.I. Joe folytatásokat is gyártanak majd egyéb új adaptációs tévésorozatok mellett.

Az eredeti Clue című film előzetese:

 

Szádeczky-Kardoss Klára

Szádeczky-Kardoss Klára a Corvinus Egyetem kommunikáció és médiatudomány szakán végzett. 2016-ban csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez. Újságírói tevékenysége mellett novellákat is ír.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés