Hírek

Újabb Trónok harca pilot a láthatáron

A Deadline értesülései szerint az HBO újabb Trónok harca-előzménysorozat pilotját rendelheti be. A Targaryenek történelmével foglalkozó széria 300 évvel repítené a nézőket a Trónok harca eseményei elé.

A tervek szerint a széria alapja a Tűz és vér című kötet lenne, ami Hódító Aegontól a trón megtartásáért küzdő Targaryenek nemzedékein át egészen a majdnem a dinasztia végét jelentő polgárháborúig veszi végig Westeros sorsfordító eseményeit, ismét egyfajta történelemkönyvként. Jelen állás szerint R. R. Martin mellett a piloton a Colony című SF sorozat révén ismertté vált Ryan Condal dolgozna.

A csatorna 2017 őszéig összesen öt utódsorozat kidolgozásához látott hozzá olyan jól ismert alkotókkal, mint a Kingsman-filmeket jegyző Jane Goldman, a Godzilla révén ismert Max Borenstein. a Szigorúan bizalmasért Oscart-díjat nyert Brian Helgeland, a Mad Men – Reklámőrültek és a Westworld stáblistáján is feltűnő Carly Wray és Bryan Cogman, aki eddig három Emmy-díjat vihetett haza a Trónok harca révén.

A tervezett új pilothoz Bryan Cogman előzménysorozatának elképzeléseit használnák fel, amelyek első körben nem győzték meg a csatornát, az átdolgozott változatnak azonban most úgy néz ki, hogy adnak egy esélyt.

R. R. Martin blogján a témával kapcsolatban májusban ezt írta:

Öt különböző Trónok harca-utódsorozat van jelenleg fejlesztés alatt (nem szeretem a kifejezést, hogy „spin-off”) az HBO-nál, és három ezek közül egészen jól halad.

Miközben a Bloodmoon munkacímű spin-off, aminek története 5000 ezer évvel a Trónok harca előtt játszódna áll a legjobban: a pilot forgatása július végén fejeződött be. A Jane Goldman és R. R. Martin közös munkájával fémjelzett produkció főszerepére Naomi Wattsot szemelték ki, és úgy hírlik, a Starkok és rémfarkasok mellett a Mások is újra felbukkannak majd a képernyőn, ha minden a tervek szerint halad 2020-ban.

A rajongók tehát megnyugodhatnak, az utódsorozatok haladnak a megvalósítás útján a képernyők felé. Közben pedig az információáramlás a témában is folyamatos. A közeljövőben pedig egyre több elejtett információmorzsára lehet számítani, elsősorban a Bloodmoon kapcsán.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n szerzett MA diplomát filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakokon. Érdekli a streaming platformok világa. Szívesen készít interjúkat. Szabadidejében fotózik, néhány képe az oldalon is látható.