Hírek

Újabb Trónok harca-sorozatok érkezhetnek

Egy Trónok harca spinoff már forgatás előtt, további két sorozatterv pedig fejlesztés alatt áll, írja George R.R. Martin.

Véleményed van a cikkről vagy a filmről? Írd meg nekünk kommentben!

Egy tegnapi blogbejegyzésben a Trónok harca szülőatyja, George R.R. Martin csak úgy mellékesen jegyezte meg, hogy a forgatás előtt álló, egyelőre The Long Night, azaz A hosszú éjszaka munkacímen futó sorozaton túl két másik sorozatterv munkálatai sem álltak meg. Utóbbiról már tudjuk, hogy nagyjából 5000 évvel a jelenlegi történések előtt játszódik majd, és Westeros történelmének azon fejezetét mutatja majd be, ami a sokat emlegetett „hosszú éjszakához” vezetett. A Hősök Korának alkonyán feltárulnak majd a Kelet titkai, az Éjkirály sokakat foglalkoztató eredettörténete és persze a Starkok ősi legendája is.

A munkálatokban maga Martin és a több X-Ment és a két Kingsman mozit is forgatókönyvíróként jegyző Jane Goldman vesz részt, a főszerepet pedig Naomi Watts játssza majd. A másik két szériáról azonban semmit nem tudni,

Martin is csak annyit írt róluk, hogy még csak forgatókönyv formában léteznek, de mindkét projekt szépen halad előre.

Még az sem biztos, hogy ezek abból az öt tervből valók, amelyek kidolgozására az HBO még korábban kért fel öt írót – és amelyek között ott volt Jane Goldman hamarosan megvalósuló sorozata, és ott volt a veterán Trónok harca forgatókönyvíró, Bryan Cogman biztosan dugába dőlt tervezete is. A maradék három író: a Szigorúan bizalmasért Oscart nyert Brian Helgeland, a következő Godzilla mozit is jegyző Max Borenstein és többek között a Mad Men és a Westworld háza táján is sertepertélő Carly Wray.

Ha más nem is, ebből mindenképpen leszűrhető, hogy az HBO – akik egyelőre még nem reagáltak Martin bejegyzésére – más-más stílusú sorozatokban gondolkodik, szóval legalább attól nem kell tartanunk, hogy pusztán újabb bőröket akarnak lehúzni a méltán népszerű fantasy eposz sikeréről. De hogy miről szólnak majd ezek, arra Martin csak homályosan utal, azt javasolva a rajongóknak, hogy lapozgassák a Tűz és Vér című kötetét (ami egyébként a sárkányok korában, azaz 300 évvel a Trónok harca előtti időkben játszódik), és álljanak elő a teóriáikkal.

Németh Barna

Németh Barnabás a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar szakon, jelenleg néhány könyvkiadónál dolgozik. Szabadidejében olvas és sorozatokkal foglalkozik, díjszezon idején pedig a díjszezonnal.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés