Hírek

Újabb varázslatos Pixar mese közeleg – Luca előzetes

Ezúttal a napsütötte Olaszországba invitál minket a Pixar. A legújabb animációs mese, a Luca egy szokásosan bájos és élettel teli darabnak ígérkezik. Íme az előzetes!

A Pixar 24. animációja az első előzetes alapján hozza a stúdiótól megszokott látványvilágot, jókedvet és bájt. A Luca egy olasz tengerparti városkában játszódik, ahol két fiúnak komoly titkot kell rejtegetnie a város lakói elől.

A két jóbarát ugyanis valójában tengeri szörnyek, akik emberformában élnek a városban. Ha azonban víz éri őket, átváltoznak igazi alakjukba.

Mindez persze nem csak egy nagy adag látványos vízi jelenetet ígér, hanem megannyi humoros képsort is, amely során itt-ott felsejlik a fiúk pikkelye vagy uszonya. Ahogy azt a trailerben is láthatjuk.

A filmet Enrico Casarosa rendezte, akitől korábban A Hold című elragadó Oscar-jelölt animációs rövidfilmet láthattuk. Hiába lesz a Luca azonban az alkotó első egészestés filmje, korábban olyan darabokon dolgozott már mint a L’ecsó, a Fel! vagy a Coco.

Úgyhogy szinte garantált, hogy ismét egy aranyos és tartalmas mesét kapunk majd, amely egyszerre szól a gyerekekhez és a felnőttekhez is. Hiszen a gyerekkori barátság és a felnövés nehézségei egy széles réteget érintenek.

A Pixar legutóbbi darabja, a Lelki ismeretek egyébként kiemelkedően jóra sikerült, és újfent bizonyította, hogy a stúdió még mindig ontja magából a jobbnál-jobb animációkat. Reméljük az olasz Riviérán játszódó friss darab is hasonlóan minőségi lesz majd.

A Luca várhatóan június közepén kerül a mozikba, feltéve persze ha addigra kinyithatnak.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés