Hírek

Újabb vérgőzös és megosztó filmet tervez a Squid Game rendezője

Hwang Dong-hyuk új filmjét, a Killing Old People Clubot Umberto Eco, a híres olasz gondolkodó és esszéista munkái ihlették.

Dong-hyuk egy beszélgetésen elárulta, hogy egyelőre egy 25 oldalas összefoglalást írt a projektről, amely minden bizonnyal „egy újabb ellentmondásos film lesz” – adta hírül a Variety.

„Erőszakosabb lesz, mint a Squid Game‘” – tett magasra a lécet Dong-hyuk, hozzátéve, hogy a film megjelenése után lehet, hogy el kell majd bújnia az öregek elől. A Killing Old People Club (kb. Időseket Ölők Klubja) projekt a csak a K.O. Club munkacímet viseli.

A hirtelen népszerűvé vált alkotó elmondta, hogy most hazatér Dél-Koreába, hogy megírja a Squid Game – Nyerd meg az életed második évadát, és reméli, hogy a sorozat 2024 végére megérkezhet a Netflixre.

A díjszezonra visszagondolva Dong-hyuk elmondta, hogy a legnagyobb dicséretet, amit a Netflix sikersorozatával kapcsolatban kapott, Steven Spielbergtől érkezett, aki azt mondta neki, hogy „el akarja lopni az agyát”.

Dong-hyuk 2009-ben kezdte el írni a Squid Game-et eredetileg játékfilmként, majd tíz évig őrizgette a számítógépén. „Tudtam, hogy a közeljövőben eljön az idő a számára. Vártam és vártam, és közben készítettem vagy három játékfilmet” – mondta.

„Amikor megmutattam a produceremnek, azt mondta: ezt az Államokban kell megcsinálnod, egy külföldi országban, nem Koreában, mert ez inkább egy globális show.” A forgatókönyvet végül akkor dobták be a Netflixnek, miután 2016-ban elindították a szolgáltatást Dél-Koreában. Dong-hyuk szerint a Squid Game-et csak a Netflix készíthette el, mert „túl erőszakos volt, és a befektetők nagyon aggódtak miatta”.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu főszerkesztője.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com