Hírek

Már megint eltolták a Tűzgyűrű 2. bemutatóját, de szerencsére nem sokkal

A rajongók már csak legyintenek arra, ha a Tűzgyűrű új részének premierdátuma változik.  Reméljük ez volt az utolsó a pakolgatások sorozatában.

2013-ban csendes sikernek örvendhetett csupán Guillermo Del Toro Tűzgyűrű című filmje. A kaijuk és jaegerek – tehát a szörnyek és az óriásrobotok – küzdelméről szóló akciófilm Amerikában közel sem lett olyan sikeres, mint várták. Emiatt sokan előre temették a kissé bugyuta, de nagyon szórakoztató és látványban mindent elsöprő film folytatását. A késleltetett kínai premier azonban behozta az elmaradó összeget, így a film sikeres lehetett – jöhet a következő.

A Universal nem kapkodta el a film elkészítését,

viszont Del Toro visszatérésére nem lehetet számítani, ő csak produceri teendőket lát el. A rendezői feladatra Steven S. DeKnightot kérték fel, aki nem a mozifilmek piacán szerzett nevet magának. Olyan sorozatokban dolgozott, mint a Smallville, az Angel, a Daredevil és az ő nevéhez fűződött a Spartacus is. Első mozifilmje tehát egy epikus, nagyköltségvetésű geek-mozi lesz, melybe remélhetőleg nem törik bele a bicskája.

John Boyega

A főszereplő John Boyega lesz, aki az előző részben játszó Idris Elba karakterének fiát alakítja majd. A visszatérők közt Charlie Day, Rinko Kikuchi és Burn Gorman található, Scott Eastwood és Tian Jing pedig új arcok lesznek. A történetről eddig még semmilyen komolyabb információt nem közöltek.

Az egyelőre magyar címmel nem rendelkező Pacific Rim: Uprising így február 23. helyett március 23-án kerül az amerikai mozikba. A hazai premier is feltehetően ehhez igazodik majd. A film feltehetően a Fekete Párduc elől „menekült” márciusba, ahol a Robin Hood: Origins-zel és a Gnómeó és Júlia folytatásával kell csupán megküzdenie.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Magazin és Kritika rovat szerkesztője. Kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok és az igényes blockbusterek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés