Hírek

Újból szociothrillert készít Jordan Peele

Ha azt hittük, hogy ennyi volt, tévedtünk. A komikus Jordan Peele februárban robbant be a köztudatba rendezőként, és első filmje kritikai elismerése után igyekszik ott folytatni, ahol abbahagyta.

A Tűnj el! sikere után örülhetnek a rajongók a humoristából és íróból avanzsált rendező újabb munkája hallatán. A világszerte 230 millió dolláros összbevétel mellett a Rotten Tomatoes kritikusainak 99%-a elismerően beszélt februárban bemutatott alkotásáról – és mi is szerettük. Az Indiewire szerint következő produkciója egyike lesz a négy hasonlóan szociális feszültségekre építkező jövőbeli filmjei közül. A produceri, írói és rendezői feladatokat ismét magára vállalta.

Első játékfilmjében a rasszizmust állította görbe tükör elé, miközben a horror és thriller elemeivel vegyítve a szociális kínosság érzetére egy jó adag rémületet is pakolt. Ötletünk sincs, hogy milyen más irányba tudja majd vezetni ezt az újfajta filmnyelvét. Az egyelőre cím és nyilvánosságra hozott szinopszis nélküli filmet 2019 márciusában mutatják be az amerikai mozik. Riválisai a hónapban a Captain Marvel című szuperhősmozi és a Godzilla: King of the Monsters lesznek.

Ezen kívül a Blumhouse Productions táján produceri teendőket lát majd el alacsony költségvetésű filmeknél. Ha még nem lenne elég, bejelentette, hogy J.J. Abrams produkciós cégével, a Bad Robottal közösen készítené el az HBO-nak a Lovecraft Country című sorozatot.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel a Ráadás és Moziban rovat szerkesztője. Kedvencei az életszagú, morális kérdéseket feszegető filmek – az igényes blockbusterek mellett.

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..