Hírek

Újra főszerepben a Trónok harcából ismert Peter Dinklage

A Lannister család törpéjeként elhíresült Peter Dinklage újra kosztümbe bújik, hogy eljátssza a Jow Wright által rendezett  Cyrano címszerepét.

Az Edmond Rostand „Cyrano de Bergerac” című klasszikus drámájából számos filmes feldolgozás született – José Ferrertől Gerard Depardieu-n át Steve Martinig számos ikonikus színész eljátszotta már a szívének nagyságával és külsejének szerénységével küzdő költőt.

Idén Joe Wright rendezésében, Peter Dinklage főszereplésével nagyszabású romantikus musical formájában elevenedik újra Cyrano története.

Az eredeti cselekményen alapuló film végigköveti a lovagias költőt, Cyranót, amint megpróbálja elnyerni Roxanne (Haley Bennett) szerelmét. Cyrano meg van győződve arról, hogy fizikai megjelenése méltatlanná teszi Roxanne szerelmére, aki  egy másik férfira, Christianra (Kelvin Harrison Jr.) vetett szemet. Ez utóbbi Cyrano segítségét kéri, hogy szerelmi leveleit megírja neki, ez vezet végül a két férfinak ezután Roxanne szerelméért vívott harcáig.

Cyrano-Peter-DinklageMíg Cyrano az eredeti történetben egy túlméretezett orrú, előnytelen külsejű alak,   Erica Schmidt forgatókönyvében egy törpe alkatú férfiként jelenik meg. A Trónok harca Tyrionja már eljátszotta a szerepet a színpadon egy Schmidt által írt újragondolásában, ami az új film alapja is. Peter Debruge, a Variety filmkritikusa méltatta a „káprázatosan elképesztő produkciós tervezést” és Wright rendezői vízióját.  „Wright –akit a médium egyik leglátványosabb kézművesének tartok– felülmúlta magát az eredeti, filmnyelvileg innovatív módszerek kidolgozásában. Lehet, hogy Hollywood lassan ismerte fel, de Dinklage valóban megérdemli a főszereplői státuszt.” – írta a kritikus.  Itt látható a film előzetese:

Joe Wright rendező a The National zenekar által szerzett zenével alakítja nagyszabású musicallé Cyrano örökérvényű történetét. Az eredetileg a Telluride -i Filmfesztiválon bemutatott film decemberben érkezik az amerikai mozikba.

Incze Kata

Incze Kata 2018-ban végzett a kolozsvári Sapientia filmkészítés szakán, mester tanulmányait is ott folytatta. Jelenleg diplomafilmjét készíti, rendezőasszisztensként dolgozik és rendszeresen publikál a Filmtetten is. Szereti a hollywoodi reneszánszt, az amerikai független filmeket és mindent, amiben sokat beszélnek és mégis izgalmas.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés