Hírek

Újra lesz BuSho 2020-ban is!

2020-ban is megrendezik a BuSho rövidfilmfesztivált, már megnyílt a jelentkezésre is a lehetőség.

December 1-től ismét lehet nevezni a következő BuShóra, teljes nevén Budapest Short Fesztiválra. A BuShót 2020-ban szeptember 1. és 6. között rendezik meg, ahogy a neve is mutatja, Budapesten. A szervezők a sorban 16. eseményre a kor követelményeihez igazodva az online nevezési felületen is lehetővé tették a nevezést, akár vimeo-link segítségével. Nevezni a 2018. január 1. után készült, 30 percnél rövidebb fikciós, animációs és kísérleti alkotásokkal lehet, és bár a világ minden tájáról várnak nevezéseket, a közép-európai régiót kiemelten kezelik a szervezők.

A BuSho egy fiatal filmesek összefogásában 2004 őszén létrejött fesztivál, amely eredetileg a rövidfilmes kategóriában tátongó űrt volt hivatott betölteni. A harmadik fesztivál meghozta az igazi nemzetközi áttörést, melyen már 45 ország képviseltette magát. A szervezők az évek folyamán az egyik legfőbb feladatunknak a közép-kelet európai audiovizuális szektor kulturális identitásának felzárkóztatását, fejlesztését, valamint bemutatását tekintik, így vált a BuSho fontos lépcsővé, mely megkönnyítheti a szakemberek piacra jutását.

A fikciós, animációs és kísérleti kategóriákban nevezett alkotások száma folyamatosan növekszik, 2011-ben 962 rövidfilmmel kellett megbirkóznia az előzsűrinek, melyből minden évben nagyjából 90 kerül a Nemzetközi Zsűri valamint az Országos Diákzsűri elé. A versenyprogram mellett azonban panoráma vetítések, fesztiválok válogatásai, filmes iskolák bemutatói és különböző workshopok színesítik a programot.

Címkék

Tóth Nándor Tamás

Tóth Nándor Tamás külpolitikai és kulturális újságíró volt. A kettő metszetéből alakult ki filmes specializációja: a politikai témájú és a társadalmi változásokat feldolgozó filmek, valamint a Mediterrán-térség, Németország és Latin-Amerika filmművészete. A Filmtekercs Egyesület pénzügyi vezetője. tothnandor@filmtekercs.hu

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com