Hírek

Újra Magyarországon forgat Fjodor Bondarcsuk orosz rendező

Fotó: Ekaterina Rybakova CC BY-SA 3.0
Fotó: Ekaterina Rybakova CC BY-SA 3.0

Újra Magyarországon forgat Fjodor Bondarcsuk orosz filmrendező, aki ezúttal stúdiófelvételeket készít Budapesten.

A producer-rendező édesapjához, az Oscar-díjas Szergej Bondarcsukhoz hasonlóan számos történelmi filmet forgatott már, emellett a fellendülő orosz filmipar több kasszasikert hozó alkotása is az ő nevéhez fűződik. Új filmjéről azonban még nem árult el részleteket – hangzott el szerdán az M5 csatorna Kulturális Híradójában.

A rendező, színész, producer és televíziós műsorvezető az elmúlt hetekben két budapesti stúdióban is készített felvételeket, hét éve pedig egy amerikai film több jelenetét vette fel a fővárosban Milla Jovovichcsal.

„Gazdaságilag és szakmailag is kedvező Magyarországon forgatni. A rugalmas adókedvezmény mellett

a magyar stábtagok jól felkészültek, kiválóan alkalmazkodnak az amerikai vagy akár az orosz filmgyártási rendszerhez.

Idegen nyelveket is beszélnek, ami szintén segíti az együttműködést” – mondta a rendező a csatornának adott interjújában.

Az első Amerikán kívüli, IMAX technikával forgatott filmet is Fjodor Bondarcsuk rendezte. A 2013-ban bemutatott világháborús történet, a Sztálingrád után tavaly készítette el ugyancsak 3D-ben a Vonzás című filmjét.

A művész apja Szergej Bondarcsuk, aki a Háború és békét feldolgozó négyrészes filmjével 1969-ben elnyerte a legjobb idegennyelvű alkotásnak járó Oscar-díjat. A szovjet rendező számos történelmi filmet készített, ezt a sort folytatja fia, a második világháborúról és az afgán-orosz háborúról szóló alkotásával.

A rendező elmondta, hogy Oroszországban ma nagyon népszerűek a sport- vagy történelmi témájú drámák. „Szerintem kifejezetten izgalmas, hogy egy-egy fiatal rendező a saját szempontjából dolgozhatja fel és mutathatja meg az őt foglalkoztató történelmi eseményt” – emelte ki.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés