Hírek

Újra mozibemutatót kap az Oldboy

Chan-wook Park: Oldboy

A dél-koreai klasszikus thriller, az Oldboy, Park Chan-Wook rendezése, a huszadik évfordulóját ünnepli 2023-ban.

Jövőre ismét moziforgalmazásba kerül Park Chan-Wook klasszikus pszichológiai thrillere, az Oldboyírja a The Wrap. A Neon nevű forgalmazócég egyelőre csak az Egyesült Államok területére szerezte meg a jogokat, így nem tudni, hogy ezt a felújított verziót bemutatják-e vajon valaha is magyar mozikban. A cég egyelőre nem közölt konkrét terveket.

A filmet 4k minőségben újították fel (és újramasterelték), a folyamatot maga a rendező felügyelte.

A bemutató a film húszéves évfordulójára érkezik. Az Oldboy a kétezres évek egyik meghatározó alkotása volt, sokak számára az ázsiai filmművészet egyik kapudrogja; máig is vakmerőnek számít kivételes, egyszerre humánus és rettentően erőszakos hangvételével. „Szuggesztív erejű, véres, brutális, valóságos lidércnyomás (…) rátelepszik a néző gondolataira és érzéseire (…) nincs abszolút, nincs igazság, nincs könyörület: az Oldboy embertelen és fantasztikus, messze túl az átlagfilmek megszokott, egyszerű világán” – írta róla nem sokkal később a születőben lévő Filmtekercs.

Az Oldboy 2004-ben elnyerte a cannes-i Aranypálmát – a zsűrielnök ekkor Quentin Tarantino volt. 2013-ban amerikai adaptációt kapott Spike Lee révén.

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com