Hírek

Újra rendez Ben Affleck és Ben Stiller is

Ismét rendezői székbe ül Ben Affleck és Ben Stiller – na nem közösen. Előbbi King Leopold’s Ghost címen történelmi drámával készül, míg utóbbi az NBC-nek készít sitcomot: ez lesz a Home.

A kétszeres Oscar-díjas Ben Affleck a 2016-os Az éjszaka törvénye után ismét filmet rendez. A sikeres író-színész-rendező ezúttal az 1800-as évek Kongójába vezeti el a nézőket. Az alkotást Adam Hochschild King Leopold’s Ghost: A Story of Greed, Terror and Heroism in Colonial Africa című regénye alapján írja Farhad Safinia.

II. Leopold belga király a világ egyik leggazdagabb emberévé vált, amikor elfoglalta és uralma alá vonta a Kongói Szabadállamot. Becslések szerint közel 8 millió ember halálát okozta a brutális rendszer, amely mindent elkövetett, hogy kiszipolyozza a környék természeti kincseit. Voltak azonban, akik fellázadtak a király ellen és megpróbálták tudatni a világgal, mi is folyik Kongóban. A történet ezekre a hősökre fókuszál majd: egy misszionáriusra, egy újságíróra és egy kémre. Bizonyos értelemben tehát nem megy nagyon messze Affleck Az Argo-akció egyes elemeitől.

Lőporos hordó – Az Argo-akció

Hogy azonban mikor is készül el a film, azt egyelőre nem lehet tudni, mivel a színész több projektben is részt vesz éppen. Rendez és főszerepel egy II. világháborús drámában (Ghost Army), illetve tőle érkezik A vád tanújának legújabb feldolgozása is.

De az utómunkálatoknál jár két filmje is, amelyekben szerepelni fog (Finding the Way Back, The Last Thing He Wanted), és éppen forog a Deep Water című thriller Adrien Lyne rendezésében. De előkészületi stádiumban van egy krimije is Robert Rodrigueztől, illetve mindenki nagy örömére Affleck ismét összeáll Matt Damonnal, hogy filmet írjanak és közösen szerepeljenek Riddley Scott The Last Dueljében.

Újra együtt ír Ben Affleck és Matt Damon

A hol jobban, hol rosszabbul sikerült vígjátékairól leginkább ismert Ben Stiller sem először foglal helyet a rendezői székben. Még anno 1994-ben rendezte meg első egészestés filmjét, a Nyakunkon az élet című romantikus alkotást, amit azóta a két Zoolander, a Trópusi vihar, A kábelbarát és a Walter Mitty titkos élete követett.

De a sorozatok terén sem zöldfülű a színész: a Stiller & Meara humoros websorozat és a Szökés Dannemorából életrajzi krimi-dráma is a nevéhez fűződik. Utóbbi egyébként olyan gárdával dolgozik, mint Benicio Del Toro, Patricia Arquette és Paul Dano. Ilyen alkotásokkal a háta mögött kezd tehát neki a legújabb projektjének, amely az NBC égisze alatt készül el.

A Home címen futó sorozat egy egykamerás darab egy amerikai családról, akik befogadnak egy szíriai menekültet. Az ötlet azonban koránt sem eredeti, hiszen a show a brit Channel 4-on futó megfelelőjére épül majd. De tudjuk, mi lett az Office sorsa, amikor amerikai változatot kapott, úgyhogy még bármi kinőhet az USA-ba áttolt darabból. Az is lehet, hogy a sitcom végül feltornázza magát az új évezred legjobbjai közé.

A Jóbarátok után – A 21. század legjobb vígjáték sorozatai

Egyelőre ugyan csak egy pilotról beszélünk, de a Stacy Traub írta és Stiller rendezte epizódnak jó esélyei vannak arra, hogy egy egész évadot maga után vonjon.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com