Hírek

Újraforgatják A kockát, a ’90-es évek egyik ikonikus sci-fi horrorját

Vincenzo Natali 1997-es filmjét, A kockát Japánban viszik újra vászonra.

Az egyik nagy japán stúdió (és forgalmazó), a Shochiku bejelentette, hogy remake-et készít Vincenzo Natali 1997-es, azóta kultfilmmé vált horrorjából, A kockából – írja a Variety.

A kocka bemutatása óta a kiscsoportos túlélő-horrorok (és egyben a kreatív független sci-fi) egyik ékköve; egy emlékezetes, fantáziadús és a maga alzsánerében útmutató alkotás. Szereplői egy óriási, kocka alakú szobákból álló labirintus-gépezetből keresik a kiutat halálos csapdák között, egymással és a saját félelmeikkel is viaskodva. A film Japánban különösen kedvező fogadtatásra lelt, ottani 1998-as bemutatója óta vitathatatlan kultfilmnek számít.

A remake rendezője Shimizu Yasuhiko, a főszereplők Suda Masaki, Okada Masaki, Tashiro Hikaru, Saito Takumi, Yoshida Kotaro és Anne (akinek nincs második neve). A forgatás október-novemberben zajlott, és Natali is részt vett mint kreatív tanácsadó. A premier 2021. októberére várható.

Egyébként a „kis csoport küzd a túlélésért sci-fi csapdák között” témájában véletlenül szintén Japánból érkezett az utóbbi idők egyik legjobb műve: addig is, amíg a Kocka-remake megjelenik, mindenkinek ajánlom az Alice in Borderland című minisorozatot (ami egy helyszínével meg is idézi A kockát).

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely

Havasmezői Gergely a Filmtekercs egyik alapítója. Történészként és újságíróként végzett, kommunikációs doktoriján dolgozik. Specializációja a film- és mozitechnika, a sci-fi és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek.

Podcast

Hirdetés

Hirdetés