Hírek

Engednek a britek: újraindulhat a Mission Impossible 7 forgatása

Tom Cruise

Nagy-Britannia kivételt tesz néhány stábbal, köztük a Mission Impossible 7-tel: elkerülhetik a vírus miatt kötelező kéthetes karantént. 


Hirdetés

Mostantól megúszhatják a 14 napos karantént bizonyos filmes produkciók, akik Nagy-Britanniába mennének forgatni, írja a Deadline. Oliver Dowden kulturális miniszter azzal indokolta a döntést, hogy a nagy hasznot hozó brit filmipar újraindítása érdekében pár különösen fontos filmprojekt esetében készek engedményt tenni.

Az Európa első számú filmes helyszínének számító szigetország főként az olyan nagy költségvetésű blockbustereket kész fogadni, mint a Mission Impossible 7. Emellett fontos kikötés még, hogy a beutazó projektek részben brit produkciónak számítsanak a Brit Filmintézet elvárásainak megfelelően. Illetve csak Angliára vonatkozik a döntés, a többi tagországban más a helyzet. Végül persze akik elérik ezeket a kritériumokat, azoknak is kötelező lesz kerülni a kontaktust a lakossággal: a forgatási helyszín és a szállás között ingázhatnak csak.

A döntés egy, a kulturális miniszter és Tom Cruise közti beszélgetésnek köszönhetően született meg. A Cruise főszereplésével készülő Mission Impossible legújabb részének forgatása február óta áll, s előzőleg úgy nézett ki, csak szeptemberben folytatódhat. Most viszont sikerült kiharcolni a korábbi kezdést, így indulhat a munka a Warner Bros. leavesdeni stúdiójában. Ugyanígy örülhet a Jurassic World: Dominion stábja is, akik már el is kezdtek dolgozni a helyszínen.

Nagy-Britannia nem az egyetlen ország, aki igyekszik visszatérni a megszokott kerékvágásba. Csak pár nappal ezelőtt érkezett a hír, hogy Magyarország szintén megnyitja kapuit a nemzetközi produkciók előtt.

Takács Janka

Janka jelenleg elsőéves hallgató a párizsi Sciences Po egyetem média és kommunikáció szakán. Mozifüggő, legfőképp a régi hollywood-i filmeket és az indie filmeket kedveli, de egy ütős filmzenével bármikor le lehet venni a lábáról.