Hírek

Újraszabják Sonicot, de ez időbe telik

A világ leggyorsabb sündisznója lelassít egy kicsit: három hónappal eltolták a Sonic, a sündisznó premierjét, hogy elvégezhessék a karakteren esedékes javításokat.

A SEGA sztárfigurája, a villámgyors Sonic 1991-ben jelent meg először a Genesis játékkonzolon. Számtalan játék és néhány rajzfilm már van mögötte, 2019-ben pedig a mozikba tette volna be a lábát. Az első előzetese azonban nagyon rossz fogadtatást kapott.

A promóciós képek után már húzták egyesek a szájukat, és a mozgásban is látható figura sem nyerte el sokak tetszését. Az animált Sonic testarányai nagyon messze voltak a játékokban és rajzfilmekben látottaktól (pedig ott is több változatot megélt már), emellett az arcberendezése sincs köszönőviszonyban az eredetivel.

A rajongók felháborodása, talán épp az ő legnagyobb meglepetésükre, nem volt hiábavaló. A filmvilágban viszonylag szokatlan módon hamar reagált a Sonic, a sündisznó rendezője, Jeff Fowler: átalakítják a figurát. Pénteken pedig azt is bejelentette – idézi a Collider –, hogy a Paramount elkötelezett a karakter helyes ábrázolása mellett, de ez időigényes folyamat, ezért eltolják a film premierjét.

A Sonic, a sündisznó így 2020. február 14-én érkezik a mozikba, ez három hónap haladék. Így azonban a nézők kegyeiért meg kell mérkőznie a szintén ekkor debütáló Kingsman előzményfilmmel, a The Photograph című romantikus filmmel, és a Nyúl Péter második részével.

Vida László

Vida László a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudományi szakának újságíró specializációján végzett. Szakterülete a sci-fi, a fantasy, a képregényfilmek és bármi, aminek videojátékokhoz van köze.