Hírek

Újravágják a kínaiaknak a Vasember 3-at

iron-man-3-movie-image-set-photo1A Marvel pénteken jelentette be, hogy a Vasember sorozat hamarosan érkező harmadik részét más verzióban mutatják be a kínai moziközönségnek – írja a The Hollywood Reporter.

Az amúgy is Kínában forgott jeleneteket, vele a kínai elektronikai cég, a TCL termékmegjelenéseit ugyan az egész világ látni fogja, ahogy a kínai szereplő Wang Xueqi is fontos része a filmnek; a világ legnépesebb országa számára készített verzióban külön jelenetek és a kínai megasztár, Fan Bingbing is helyet kap.

A DMG Entertainment, a film kínai produkciós cége a forgalmazásból is kiveszi részét, ettől annak nagyobb bevételét, a helyi közönséghez könnyebb eljutását reméli. A nagy költségvetésű amerikai filmek egyébként bebizonyították, hogy képesek a nagy bevételekre: a Transformers 3. 145 millió dolláros bevételt termelt 2012-ben. Az össz nemzeti bevétel 2012-ben amúgy 2,7 milliárd dollár volt, ami 37 %-os növekedést jelent az előző évihez képest.

A Marvel még fontosnak tartotta kiemelni: a filmet nem koprodukcióban fogják bemutatni az országban, de „a forgatás Kínában nagyon pozitív fogadtatásban részesült, és ez kiváló lehetőség nemcsak a későbbi koprodukcióknak, hanem a tehetséges kínai filmcsillagok megismertetéséhez, a kínai filmipar fellendüléséhez is.”

Biztos, ami biztos, Robert Downey Jr. ott lesz a film pekingi premierjén.

Sergő Z. András

Sergő Z. András alapító, felelős szerkesztő. Közép-Kelet-Európa, különösen a román újhullám, a délszláv és a magyar film követője. Kedvencei a dokuk, a kamaradarabok, sport- és valláspolitika. sergoandras@filmtekercs.hu

Add Comment

Click here to post a comment

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Podcast

Hirdetés

Hirdetés