Hírek

Tom Holland posztolt. Tényleg forog az Uncharted?

Tom Holland úgy tűnik, már türelmetlenül várja az Uncharted forgatási munkálatainak megkezdését.

Körülbelül három éve jelentették be, hogy Tom Holland Nathan Drake szerepében tűnik majd fel a népszerű videójáték-széria, az Uncharted filmadaptációjában.

Habár, eddig számos változtatás történt a terveket illetően, a film felvételei úgy tűnik végre elkezdődtek. Ennek bizonyítéka Tom Holland legutóbbi posztja is, amin a színész forgatáson használt széke látható. A képen ugyan tényleg nem sok minden látszik, azt azonban mutatja, hogy előrelépés történt.

A Sony egyik képviselője rögtön tisztázta, hogy jelenleg még csak az előkészületek zajlanak. A stáb pedig tűkön ülve várja, hogy végre elkezdődhessen a tényleges forgatás.

A koronavírus hatásai márciusban elérték az Unchartedet is. A jelek most azonban még ezzel együtt is biztatóak, bár további újratervezésekre mindig van esély. Különös tekintettel erre filmre.

Az előkészületi folyamat kétségtelenül hosszú. Az Uncharteddel kapcsolatban az első híradások egészen 2008-ig nyúlnak vissza, egy évvel az Uncharted: Drake’s Fortune megjelenéséig. 

Mark Wahlberg neve például első körben Nathan Drake szerepével kapcsolatban került szóba, ám a projekt addig húzódott, hogy jelenleg nagyon valószínű, hogy a színész végül Drake mentorának, Sully-nak a szerepében tűnik majd fel a vásznon. Mellettük Antonio Banderas, Sophia Taylor Ali és Tati Gabrielle szerepel majd a filmben.

A rendezői székben a Venomot jegyző Ruben Fleshier ül majd. A forgatókönyv megírásának lehetőségét pedig végül Art Marcum és Matt Holloway kapta meg.

Azt már tudni lehet, hogy a film története a videójáték cselekménye előtti időkbe repíti majd a nézőt.

Ezzel kapcsolatban a spoilereiről híres Tom Holland februárban fedte fel, hogy a filmre különösen hatással volt a negyedik, ezeddig legutolsó A Thief’s End című epizód. Aki ismeri, az biztosan be tud majd azonosítani több kapcsolódási pontot.

Az Uncharted a jelenlegi tervek szerint 2021. július 16-án kerül majd mozikba.

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann

Mlinárik Mariann az ELTE-n végzett filmelmélet és filmtörténet, illetve történelem szakon. Érdekli a marketing, a reklám és a streaming platformok világa, specializációja a horror és a társadalmi problémákkal foglalkozó filmek. mlinarikmariann@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A szuperhősök már ezerszer megmentették a világot a moziban. Mi a helyzet a tévével?

A VLOGtekercs ebben a hónapban a képregényadaptációk közül azokkal foglalkozik, amik nem a mozit célozzák. A tévében és a streaming-szolgáltatókon sorra érkeznek azok a képregényfeldolgozások amik valamilyen módon különlegesek, ráadásul nem csak saját kategóriájukban. A szuperhősök már meghódították a teljes popkultúrát, beleértve a kiképernyőt is, most megmutatjuk, hogyan!

Műsorvezető: Németh Míra

Szöveg: Vida László

Vágó: Nagy Tibor

Főcím: Gyenes Dániel

Projektvezető: Nagy Tibor

Producer: Molnár Kata Orsolya