Hírek

A mélység újabb titka – Underwater előzetes

árok underwater

Kristen Stewart ezúttal az óceán mélyére utazik egy kutatás érdekében, ám a fulladásos halál ott kopogtat az ajtón az Underwater előzetesében.

Hollywood mostanában szeret elkalauzolni minket a tengerek és óceánok aljára. Ha erre nem elég bizonyíték a Meg: Az őscápa című nagyköltségvetésű B-filmes rémület, akkor az egymilliárd dolláros bevételt meghaladó Aquaman már csak jelenthet valamit. Sőt, James Cameron szerint az Avatar folytatásainak nagy része is víz alatt játszódik majd. A bolygónk nagy százalékát víz borítja, és ennek mélyén

ugyanolyan tájékozatlanok és bizonytalanok vagyunk, mintha csak az űrben lennénk.

Erre a félelemre épít a The Signalt is rendező William Eubank új horror-thrillere. Az egy hónapos küldetés miatt hétmérföldes mélységbe száműzött kutatók sajnos nemcsak a földrengés miatt szívják meg, mely megrongálja állomásukat. A beáramló víznél veszedelmesebb dolgok is lakoznak az óceán fenekén, melyekkel ember még nem találkozott. Az extra paranormális vonulat miatt az Underwater az Élet című (nem meglepően) asztronautafilmmel több közös jegyet mutat, és megidézi a klasszikus A mélység titkát is.

A főbb szerepekben Kristen Stewartot, T.J. Millert és Vincent Casselt láthatjuk. A film 2020. január 10-én jelenik meg a tengeren túlon.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.