Hírek

Mozifilm készül az egyik legérdekesebb horrorjátékból

Az Until Dawn egy olyan horrorrendező kezei közt éled újjá, akit rendesen kiégettek a szuperhősfilmek.

A PlayStation videojátéka, az Until Dawn már a megjelenés idejében sokakat lebilincselt filmszerű narratívájával. A párhuzamos történetszálak ugyanazon az éjszakán játszódnak, amely során pár egyetemista barát (és barátból lett ellenség) veszélybe kerül egy hófödte, kihalt hegyen. Feladatuk túlélni a történteket, a veszély pedig minden sarkon ott les. Az interaktív filmként is értelmezhető címben a játékos döntésein múlik a karakterek sorsa, így a forgatókönyv egyáltalán nem biztos, hogy ugyanaz lesz minden újrajátszás alkalmával.

Az Until Dawn 2015-ben jelent meg, és olyan színészek keltették életre a horrorszereplőket, mint az azóta Oscar-díjas Rami Malek, vagy A S.H.I.E.L.D ügynökei színésze, Brett Dalton, esetleg a Hősökből is ismert Hayden Panettiere. A színészi munka hozzátett ahhoz, hogy még inkább azt érezhesse a játékos, egy ízig-vérig horrorfilmbe csöppent, ahol ő mozgathatja a szálakat.

A Screen Gems és a PlayStation Productions közös munkáját David F. Sandberg rendezi majd

– számol be róla a The Hollywood Reporter –, aki korábban olyan horrorokkal bizonyított, mint az Amikor kialszik a fény vagy az Annabelle 2. Ő rendezte a két Shazam! filmet is, majd a legutóbbi bukása nyomán kijelentette, nem fog visszatérni újabb szuperhősfilmet készíteni. A forgatókönyvön Gary Dauberman dolgozik, aki korábban az Az, az Annabelle és Az apáca produkcióján is közreműködött.

A videojátékokból készült filmek felfutásának újabb állomása az Until Dawn mozifilm bejelentése. A PlayStation Productions tavaly három ilyen projekttel jelentkezett: a The Last of Us, a Gran Turismo, valamint a Twisted Metal sorozat után folytatja játékainak átültetését egy másik platformra.

Szécsényi Dániel

Szécsényi Dániel 2017-ben csatlakozott a Filmtekercs szerkesztőségéhez, 2018 és 2022 között szerkesztőként segítette a lap mindennapi működését. Bár celluloid-mindenevő, kedvencei a morális kérdéseket feszegető filmek, a kamaradarabok, az igényes blockbusterek, emellett szenvedélyes katasztrófaturista is, így nincs olyan egy-kétpontos film, amely ne keltené fel az érdeklődését.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com