Hírek

Patetikus roncsderbi lesz az Űrdongó – itt az első teljes előzetes!

A júliusi teaser után megérkezett a Transformers-spinoff, az Űrdongó (Bumblebee) első teljes előzetese még több barátsággal, retró autóval és narancssárga filterrel.

Bár a Transformers-sorozatot a Paramount elvileg lezárta, mégsem marad a közönség autobotok nélkül: decemberben ugyanis érkezik a széria első spin-offja, az Űrdongó. Markáns változásként az akciófilmet immár nem Michael Bay, hanem Travis Knight rendezi, jelentős elmozdulásként előző filmjéhez, a Kubo és a varázshúrokhoz képest. Bay azért producerként a film közelében marad.

Az Űrdongó – akárcsak számos film, például a Ready Player One a közelmúltban – a nyolcvanasévek-nosztalgiára épít, ugyanis előzményfilmként ekkorra helyezi a cselekmény idejét. Ekkor találkozik a főhős, Charlie Watson (Hailee Steinfeld) a VW bogár alakjában szunnyadó Bumblebee-vel, azaz Űrdongóval egy kaliforniai kisváros szeméttelepén. Az ismét tiniszerepben mókázó Steinfeld mellett feltűnik a filmben John Cena és John Ortiz, Martin Short és Peter Cullen pedig a hangjukat kölcsönzik a produkcióhoz.

Az első teaserhez nem sokat tesz hozzá a teljes előzetes, de megerősíti a melankolikus-emelkedett hangnemet, miközben a kedves buddy movie-elemekből is kapunk még egy csokorral, az akciófilmes vonal pedig roncsderbibe csap át. Az Űrdongó magyar bemutatója december 20-án lesz.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Filmtekercs Filmklub s03

Filmtekercs Filmklub

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya