Hírek

Patetikus roncsderbi lesz az Űrdongó – itt az első teljes előzetes!

A júliusi teaser után megérkezett a Transformers-spinoff, az Űrdongó (Bumblebee) első teljes előzetese még több barátsággal, retró autóval és narancssárga filterrel.

Bár a Transformers-sorozatot a Paramount elvileg lezárta, mégsem marad a közönség autobotok nélkül: decemberben ugyanis érkezik a széria első spin-offja, az Űrdongó. Markáns változásként az akciófilmet immár nem Michael Bay, hanem Travis Knight rendezi, jelentős elmozdulásként előző filmjéhez, a Kubo és a varázshúrokhoz képest. Bay azért producerként a film közelében marad.

Az Űrdongó – akárcsak számos film, például a Ready Player One a közelmúltban – a nyolcvanasévek-nosztalgiára épít, ugyanis előzményfilmként ekkorra helyezi a cselekmény idejét. Ekkor találkozik a főhős, Charlie Watson (Hailee Steinfeld) a VW bogár alakjában szunnyadó Bumblebee-vel, azaz Űrdongóval egy kaliforniai kisváros szeméttelepén. Az ismét tiniszerepben mókázó Steinfeld mellett feltűnik a filmben John Cena és John Ortiz, Martin Short és Peter Cullen pedig a hangjukat kölcsönzik a produkcióhoz.

Az első teaserhez nem sokat tesz hozzá a teljes előzetes, de megerősíti a melankolikus-emelkedett hangnemet, miközben a kedves buddy movie-elemekből is kapunk még egy csokorral, az akciófilmes vonal pedig roncsderbibe csap át. Az Űrdongó magyar bemutatója december 20-án lesz.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

FM ‘tekercs Podcast

Hirdetés

Hirdetés

Címlapon

Video

Kik a legújabb szereplők a streamingpiacon és vajon melyiküké a jövő? A VLOGtekercs második adásában folytatjuk a seregszemlét és egy kis jövendölgetéssel is készültünk!

Műsorvezetők: Németh Míra, Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya

A videó Tóth Nándor Tamás cikke alapján készült.

Weboldalunkon sütiket használunk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk..