Hírek

Kicsi kocsi az űrből – Űrdongó teaser

Megérkezett az első előzetes a Transformes spinoffjához: az Űrdongó ismét a nyolcvanasévek-nosztalgiát aknázza ki. 

Bár a Transformers-sorozatot a Paramount elvileg lezárta, mégsem marad a közönség autobotok nélkül: decemberben ugyanis érkezik a széria első spinoffja, az Űrdongó. Markáns változásként az akciófilmet immár nem Michael Bay, hanem Travis Knight rendezi, jelentős elmozdulásként előző filmjéhez, a Kubo és a varázshúrokhoz képest. Bay azért producerként a film közelében marad.

Az Űrdongó – akárcsak számos film, például a Ready Player One a közelmúltban – a nyolcvanasévek-nosztalgiára épít, ugyanis előzményfilmként ekkorra helyezi a cselekmény idejét. Ekkor találkozik a főhős, Charlie Watson (Hailee Steinfeld) a VW bogár alakjában szunnyadó Bumblebee-vel, azaz Űrdongóval egy kaliforniai kisváros szeméttelepén. Az ismét tiniszerepben mókázó Steinfeld mellett feltűnik a filmben John Cena és John Ortiz,

Martin Short és Peter Cullen pedig a hangjukat kölcsönzik a produkcióhoz.

A kedves buddy movie-nak és vintage akciófilmnek ígérkező Űrdongó magyar premierdátuma még nem hivatalos, de várhatóan ugyanúgy december 20. körül mutatják be, mint a világ többi részében.

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla

Gyöngyösi Lilla az ELTE irodalom- és kultúratudomány szakán végzett. Specializációja a szerzői film, a western és az intermedialitás, mániája az önreflexió. Újságíróként és marketingesként dolgozik. A Filmtekercs.hu ötfős szerkesztőcsapatának tagja, a Papírfény rovat felelőse.
gyongyosililla@filmtekercs.hu

Podcast

Hirdetés

Hirdetés

VlogTekercs

A melodráma igenis több a túlcsorduló érzelmektől. Viszont ehhez vajon az kell, hogy a szerelem beteljesületlen maradjon?

A VLOGtekercs ehavi adásában Spike Jonze A nő és Marc Webb 500 nap nyár című filmjei kerülnek terítékre. Bemutatjuk, hogy a melodráma (minden felszínes vélemény ellenére) nem feltétlenül süpped középszerűségbe. A két film összehasonlításával kiütköznek a műfajban rejlő lehetőségek, valamint az is, hogy azon túl miben újítanak az alkotók.

Műsorvezetők: Énekes Gábor
Szöveg: Énekes Gábor
Vágó: Nagy Tibor
Főcím: Gyenes Dániel
Projektvezető: Nagy Tibor
Producer: Molnár Kata Orsolya