Hírek

Űrhajósnak áll Joel Kinnaman – For All Mankind előzetes

Előzetest kapott az Apple dokumentarista hangvételű, de fikciós űrutazós sorozata, a For All Makind. Főszerepben Joel Kinnaman.


Hirdetés

Az Apple streaming szolgáltatása újabb nagy dobásra készül. Egy olyan fikciós szcenárióval indítja útjára a szereplőit, amelyben az oroszok léptek elsőként a Holdra. A méltán csalódott amerikai NASA csapat azonban nem adja fel a nemzetközi űrversenyt.

A For All Mankind címen futó sorozat a további esélyeket latolgatja, és az űrutazás egyéb lehetőségeit bontja ki. Az amerikaiak továbbra is bizonyítani akarnak, ez pedig megannyi szakember, asztronauta és családtagjaik életét változtatja meg örökre.

Ugyanezzel a címmel egyébként készült már egy dokumentumfilm 1989-ben Al Reinert rendezésében. Az alkotás azonban pont, hogy az amerikai Holdra szállást mutatja be archív felvételek felhasználásával. Maga a kifejezés pedig magától JFK-től ered, aki egy az űr meghódításáról tartott beszédében használta a for all people szavakat.

Ezekre építve kapta nevét az Apple sorozat is. A 11 részes első évad Ronald D. Moore, Matt Wolpert és Ben Nedivi alkotói hármastól érkezik. Első ránézésre nem is lehetnénk elégedettebbek ezzel a névsorral, hiszen Moore olyan sci-fi gyöngyszemeket hozott el nekünk, mint a Battlestar Galactica és megannyi Star Trek-epizód.

A főszerepben Joel Kinnaman áll, mellette pedig olyan színészeket találunk, mint Michael Dorman, Wrenn Schmidt, Shantel VanSanten, Sarah Jones és Jodi Balfour.

Nem ez persze az egyetlen nagyágyúkkal készülő űrhajós alkotás a közeljövőben. Hamarosan mozikban a Brad Pitt főszereplésével készült Ad Astra, illetve még idén mozikba kerülhet Natalie Portman Lucy in the Sky címen futó filmje.

A For All Mankind-sorozat még idén bemutatása kerül, de egyelőre pontos premierdátumot nem tudni.

Kajdi Júlia

Kajdi Júlia az ELTE-n végezte el a filmes alapszakot, majd az Edinburgh-i Egyetemen a mesterszakot. 2014 óta tagja a ‘tekercsnek. Specializációja a thriller, a krimi és Alfred Hitchcock. Ő a Hírek rovat vezetője.