Hírek

Úriemberek után „úriembertelen” háború – Guy Ritchie új filmje a Ministry of Ungentlemanly Warfare

Ministry-of-Ungentlmanly-Warfare-Guy-Ritchie
Damien Lewis: Ministry of Ungentlemanly Warfare

Guy Ritchie a Ministry of Ungentlemanly Warfare című filmmel a második világháborút célozza meg, és a világ első nem hivatalos katonai egységéről készít filmet.

2021-ben Guy Ritchie karrierje új lendületet vett – nem mintha egyáltalán megtorpant volna. Pontosan egy hónapja írtunk róla, hogy Hugh Grant is csatlakozik a rendező Five Eyes című filmjéhez. Most arról számolhatunk be – a Deadline alapján –, hogy egy második világháborús filmet készít a Paramount égisze alatt.

Az Úriemberek után pár filmmel a Ministry of Ungentlemanly Warfare, azaz a furán fordítható „Úriembertelen hadviselés minisztériuma” lesz a rendező következő projektje. Jerry Bruckheimer és Chad Oman producerek lesznek.

A film alapjául szolgáló azonos című könyv szerzője Damien Lewis. A megfilmesítés jogait a Paramount már 2015 óta birtokolta. A forgatókönyv legutóbbi verzióját Arash Amel írta. Előtte Paul Tamasy és Eric Johnson is dolgoztak a könyvön.

A Ministry of Ungentlemanly Warfare 1939-ben játszódik, mikor Winston Churchill a sorozatos visszavonulás után egy erős ellencsapáson gondolkodott.

Az úriemberek módjára vívott háború már nem elfogadható, így megalkotta az első „letagadandó” harci egységet, ami az ellenség arcvonala mögött csap le. A világ első black ops egységének tagjai tudták, hogy életüket valószínűleg el fogják veszíteni. A katonák sok fontos csatát nyertek a nácik ellen megszegve a harctéri szabályokat. Többek között íjat is használtak és álcázással megtévesztették az ellenséget.

Az alaptörténet megfelelőnek látszik egy klasszikus Ritchie produkcióhoz, amiben jócskán vannak szórakoztató karakterek, pörgő dialógusok és ütős akciók. A Ministry of Ungentlemanly Warfare azt is megengedi a rendezőnek, hogy abban a térben és időben is kipróbálja magát, amiben példaképe Quentin Tarantino már nagyot alkotott a Becstelen Brigantykkal.

Guy Ritchie a felemás fogadtatású Aladdin után visszatért az angol gengszterekhez, ahonnan a 90-es években elindult. Az Úriemberek azonban nem marad meg egyszeri nagydobásnak, már fejlesztik a film alapján készülő sorozatot. A rendező legújabb filmje, a Wrath of Man a bemutatást várja, a Five Eyes pedig már forog is. Utóbbi két alkotásban Jason Statham mellett számos „Ritchie színész” is feltűnik. Ezek mellett pedig (természetesen) bejelentették az Aladdin folytatását is – még mindig Guy Ritchie vezényletével.

Nagy Tibor

Nagy Tibor jelenleg az ELTE-n tanul Filmtudomány mesterszakon. Kedvenc műfajai a klasszikus hollywoodi gengszter- és westernfilm. Különös figyelmet fordít az izraeli filmekre és a vallási témákra.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com