Hírek

ÚTON – MEDIAWAVE FILMPÁLYÁZAT

Mediawave

Mediawave_pecset_2014. április 29. és május 3. között rendezik a 24. MEDIAWAVE Film és Zenei Együttlétet a komáromi Monostori Erődben. A 2014-es Együttlétre a filmes program részeként a szervezők Úton címmel speciális filmpályázatot is hirdetnek. Nevezhető minden olyan film, műfajilag szabadon, amely valamilyen módon az „úton lenni” állapotát mutatja be.

A kiemelt témával kapcsolatban Hartyándi Jenő fesztiváligazgató elmondta: nevezhető minden olyan film, műfajilag szabadon, amely valamilyen módon az „úton lenni” állapotát mutatja be. Legyen szó fizikális vagy szellemi útról, szabad akaratból vagy kényszer hatására, időszakosan vagy állandóan úton lévő egyénekről, közösségekről, népekről. Bevándorlás, kivándorlás, válaszút, útszél, keresztút, párhuzamos utak. Lehetnek ezek alkotói, vagy szellemi utak, ösvények is. Különösen érdekes, ha a megközelítések elkerülik a médiaipar szupersztrádáit, a filmpiac színes bulvárjait.

,,Olyan fesztivált szeretnénk, ahol nem az egzotikum, a trükk játssza a főszerepet, hanem az eredeti, a friss, az életteli szemlélet, ahol sokféle gondolkodású, szabad szellemű alkotók találkozhatnak egymással. Geográfiai határhelyzetünk lehetőséget biztosít arra, hogy tudatosan közvetítsünk a ma is egymástól meglehetősen elzárt kelet- és nyugat-európai régió művészeti mozgásai között. Célunk nem az egységesítés, hanem sokkal inkább a helyi értékek, sajátosságok bemutatása’’.

Nevezési határidő: 2014. január 10.

A hivatalos nevezési lap és a nevezéssel kapcsolatos további, részletes információk az alábbi linken találhatók.

Az ÚTON kategóriába nevezett filmeket előzsűri szelektálja várhatóan 2014. január végéig. A programba beválogatott filmek a szokványos fesztivál mozikon túl a fesztivál internetfelületén is láthatóak lesznek 2014. március 1. és április 30. között, és a fesztivál iránt érdeklődők március 31-ig szavazhatnak a filmekre különböző kategóriákban.

A kiválogatott filmeket egy szakemberekből álló zsűri is értékelni fogja. Mindkét értékelés/szavazás eredménye, rangsorrendje a fesztivál mozi termeiben is látható lesz, és a legjobbnak ítélt alkotók, – nem szokványos, a kategória szellemiségéhez illő – díjakban is részesülnek.

Filmtekercs.hu

A Filmtekercs.hu Magyarország legnagyobb független online filmes lapja és a te kedvenc újságod.

Feliratkozás
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
Mutasd az összes megjegyzést!
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com