Hírek

Új sorozat a hatalomról – Utódlás

A világ egyik legnagyobb média- és szórakoztatóipari vállalatcsoportját a Roy család – Logan Roy és négy gyermeke – tartja a kezében. Az Utódlás (Succession) című HBO drámasorozat, amelynek tízrészes évada június 4-én, hétfőn indul, bemutatja, hogy hogyan zajlik az életük, miközben idős apjuk visszavonulása utáni jövőjüket tervezgetik.

„A történelem során az utódlás pillanatai mindig konfliktust jelentettek” – véli az alkotó, az Oscar-díjra jelölt Jesse Armstrong. „Vehetjük példának a Római vagy az Újbabiloni Birodalmat, az öröklés mindig nehéz ügy, és amikor a történelemben egy király, királynő vagy más vezető számára eljön az idő, hogy átadja a terepet, előfordul, hogy mégis tovább szeretne sütkérezni a hatalom fényében, mint azt bárki gondolta volna.”

A New Yorkban játszódó Utódlás a hatalom, a politika, a pénz és a család témáit járja körül. Logan Roy (Brian Cox – X-Men 2, Churchill) a kemény, nagy hatalmú, idős patriarcha, aki a Waystar Royco nevű, családi kézben levő nemzetközi médiacsoport feje. Harmadik házasságában él a szeretetteljes, ám tekintélyt parancsoló Marciával (Hiam Abbass – Szárnyas fejvadász 2049, A látogató).

Kendall Roy (Jeremy Strong – A nagy dobás, A bíró) a Logan második házasságából született gyermekek közül a legidősebb, a vállalat egyik részlegének vezetője, apja várható örököse. Roman Roy (Kieran Culkin – Scott Pilgrim a világ ellen, Minden jöhet) Kendall szókimondó, életvidám öccse, aki már nem dolgozik a Waystarnál. Siobhan „Shiv” Roy (Sarah Snook – A rukahészítő, Steve Jobs) Logan egyetlen lánya, egyben legkisebb gyermeke, aki saját politikai pályáját építi.

Connor Roy (Alan Ruck – Féktelenül, Twister) Logan legidősebb fia – az egyetlen gyermek, aki első házasságából született –, önálló életet él Új-Mexikóban.

Az évad első epizódjában a Roy testvérek újra találkoznak fiatalabb unokaöccsükkel,

Greggel (Nicholas Braun – Hogyan legyünk szinglik, Egy különc srác feljegyzései), aki nemrég Kanadából New Yorkba költözött, hogy a vállalat vidámparkjainak vezetőségében pozíciót szerezzen magának.

A Roy család csatolt részei közt találjuk még Tomot (Brian Cox), Shiv ambiciózus barátját, aki a vállalat vezetőségében tölt be pozíciót, valamint Rava Royt (Natalie Gold), Kendall feleségét, akivel két közös gyerekük van, és akihez Kendall még mindig kötődik érzelmileg, annak ellenére, hogy már szétváltak. Frank (Peter Friedman) a vállalat ügyvezető igazgatója, egyben régi családi barát, aki Kendall mentora is. Annak érdekében, hogy a Waystarban vezető pozícióját megerősítse, Kendall éppen készül felvásárolni egy digitálismédia-céget Lawrence-től (Rob Yang), az alapító-vezérigazgatótól.

„Az Utódlás valójában egy család története” – mondja a rendező és executive producer, Adam McKay. Ennek van egy tragikus oldala is: ahogyan az óriási vagyon és hatalom eltorzítja a családot és sérüléseket okoz. A sorozat karaktereit különleges, fanyar humorral és érzéssel rajzolták meg, és a Roy család ettől, illetve a parádés szereplőgárdának köszönhetően emelkedik ki a számos családi drámasorozat közül.”

HBO Pressroom